عدالت قضایی سبب تقویت پایه‌های اجتماعی می‌شود
کد خبر: 3821396
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۸

عدالت قضایی سبب تقویت پایه‌های اجتماعی می‌شود

گروه اجتماعی ــ نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌شمالی گفت: عدالت قضایی هم می‌تواند از بسیاری از کژی‌ها جلوگیری کرده و هم می‌تواند پایه‌های اجتماعی را تقویت کند.

عدالت قضایی سبب تقویت پایه‌های اجتماعی می‌شود

به گزارش ایکنا از خراسان‌شمالی، حجت‌الاسلام ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی‌فقیه در استان، امروز، اول تیرماه در دیدار مسئولان دستگاه قضایی استان، با گرامیداشت هفته قوه قضائیه، اظهار کرد: کار قضاوت از جمله دشوارترین کارها است، به همین دلیل هم تمام تلاش قاضی این است که عدالت را اجرایی کرده تا حقی از کسی ضایع نشود.

امام جمعه بجنورد با بیان اینکه خداوند در قرآن کریم در آیات مختلفی بر این موضوع تأکید کرده است، گفت: خداوند در آیه 58 سوره نساء می‌فرماید: «إِنَّ اللَّهَ یأمُرُکم أَن تُؤَدُّوا الأَماناتِ إِلیٰ أَهلِها وَإِذا حَکمتُم بَینَ النّاسِ أَن تَحکموا بِالعَدلِ ۚ إِنَّ اللَّهَ نِعِمّا یعِظُکم بِهِ ۗ إِنَّ اللَّهَ کانَ سَمیعًا بَصیرًا».

وی ادامه داد: خداوند به ما فرمان می‌دهد که امانت‌ها را به صاحبانش بدهید و هنگامی که میان مردم داوری می‌کنید، به عدالت داوری کنید.

یعقوبی افزود: خداوند در این آیه دستور می‌دهد که امانت را به اهل آن سپرده و مسئولیت را به کسی بدهیم که توان برداشتن این بار را داشته باشد، زیرا هر ظرف باید با مظروف خود هم‌سویی و تعادل داشته باشد.

وی با بیان اینکه رد امانات به اهل آن هم در مسائل فردی و هم در مسائل سیاسی و مدیریتی جاری و ساری است، خاطرنشان کرد: یک مصداق امانت جمهوری اسلامی است، زیرا این نظام امانت امام و شهدا بوده و نسل گذشته برای تحقق آن فداکاری کردند؛ از این‌رو نباید اجازه دهیم این امانت به دست نااهل آن بیفتد.

یعقوبی خاطرنشان کرد: خداوند در این آیه می‌فرماید: وقتی قرار شد بین مردم داوری کنید به عدل داوری کنید.

وی با اشاره به اینکه در این زمینه در آموزه‌های دینی تأکیدات فراوانی وجود دارد، افزود: رسول گرامی اسلام می‌فرماید: «العدل جُنّه واقیه و جَنّه باقیه» و تأکید می‌کند عدل سپری است که کشور را از حوادث نامطلوب و ویرانی و سقوط مصون می‌دارد و بهشتی است که همواره ثابت و پایدار است.

یعقوبی با بیان اینکه عدالت هم جنبه پیشگیری و هم جنبه درمان و کاربردی در زندگی اجتماعی انسان‌ها دارد، گفت: همان‌گونه که انسان در باغ و بوستان احساس بهجت می‌کند در جامعه‌ای که عدالت اجرایی شود هم انسان‌ها تنفس دیگری داشته و احساس می‌کنند به‌راحتی نفس می‌کشند.

رئیس شورای استانی حوزه علمیه خراسان‌شمالی بیان کرد: عدالت هم می‌تواند از بسیاری از کژی‌ها جلوگیری کرده و هم می‌تواند پایه‌های اجتماعی را تقویت کند.

وی با بیان اینکه امام علی (ع) عدالت را محکم‌ترین پایه جامعه توصیف کرده است، افزود: رهبر معظم انقلاب هم در بیانیه گام دوم انقلاب به این موضوع به‌دقت و گستردگی پرداخته‌اند.

یعقوبی با اشاره به نکته‌های مفید این بیانیه، اظهار کرد: رهبری در این بیانیه دریایی را در یک کوزه ریخته است.

رئیس شورای فرهنگ عمومی خراسان‌شمالی گفت: رهبر معظم انقلاب دریایی از معارف و مطالب را در کوزه بیانیه گام دوم انقلاب در دسترس ما قرار داده‌اند که این هنر بزرگی است.

وی با اشاره به رهنمودهای رهبری در رابطه با رسالت دستگاه قضایی، افزود: رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم در دو جا بحث عدالت و مبارزه با فساد را مطرح کرده‌اند، اما نسبت به مابقی موضوعات مطروحه در بیانیه، صفحات بیشتری را به این دو اختصاص داده‌اند که این موضوع اهمیت و حساسیت کار قضایی را می‌رساند.

وی با اشاره به اینکه رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب تأکید کرده‌اند که فساد سیاسی، اخلاقی و اقتصادی توده چرکین نظام‌های مختلف است، ادامه داد: همان‌گونه که رهبری تأکید کرده‌اند هر جامعه که گرفتار این سه غده فساد اقتصادی، فساد اخلاقی و فساد سیاسی شود تمام پایه‌های اجتماعی آن جامعه متزلزل می‌شود.

یعقوبی با اشاره به حساسیت بیشتر فساد در جامعه اسلامی، گفت: جامعه‌ای که علاوه بر مقبولیت، مشروعیت خود را هم در دنیا اعلام کرده و رئیس‌جمهور آن علاوه بر کسب رأی باید تنفیذ رهبری را هم داشته باشد، چنین نظامی باید خود را به‌شدت بپاید تا دچار این غده‌های چرکین فساد در سه حوزه اقتصاد، اخلاق و سیاست نشود.

انتهای پیام

captcha