کانون‌های فرهنگی و هنری در مقابل فرهنگ مهاجم، مقاوم باشند
کد خبر: 3871998
تاریخ انتشار : ۲۵ دی ۱۳۹۸ - ۲۳:۲۲
نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی:

کانون‌های فرهنگی و هنری در مقابل فرهنگ مهاجم، مقاوم باشند

گروه معارف ــ نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی با بیان اینکه تقویت فرهنگ دینی و تزریق به جامعه یکی از رسالت‌های کانون‌های فرهنگی و هنری است، گفت: «فهما» باید برای جامعه تبیین شود.

کانون‌های فرهنگی و هنری در مقابل فرهنگ مهاجم، مقاوم باشندبه گزارش ایکنا از خراسان شمالی، حجت‌الاسلام یعقوبی، امام جمعه بجنورد، امروز چهارشنبه، در نشست خبری با محوریت تبیین رویداد ملی فهما با بیان اینکه کانون های فرهنگی و هنری قلب تپنده مساجد است، بر تقویت و ارتقای فعالیت‌های این مراکز مهم تأکید کرد.

رییس شورای هماهنگی کانون های فرهنگی و هنري مساجد خراسان شمالی با تقدیر از اجرای رویداد فهما (فرهنگ و هنر مساجد ایران) که به ثبت اطلاعات و فعالیت های کامل و جامع کانون‌های فرهنگی و هنری منتج می‌شود، اظهار کرد: «فهما» را باید برای جامعه تبیین و تفهیم کرد و فهم آن کار بزرگی است.

نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی با اشاره به اینکه کانون های فرهنگی و هنری، پدیده انقلابی است و به برکت سفر مقام معظم رهبری به استان برای اولین بار رهبری از کانون‌ها نام بردند و دیگران را به همکاری با این مراکز تشویق کردند، افزود: این مهم برای ما مایه افتخار است که مقام معظم رهبری در این استان، کانون‌های فرهنگی و هنری را در یک حرکت جدید قرار دادند و جان تازه‌ای به کالبد کانون‌ها بخشیدند.

رییس شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی با بیان اینکه تقویت فرهنگ دینی و تزریق به جامعه یکی از رسالت‌های کانون‌های فرهنگی و هنری است، اظهار کرد: فعالان کانون‌ها باید در عمران معنوی مساجد دوچندان تلاش کنند.

حجت‌الاسلام یعقوبی با تأکید بر اینکه کانون‌های مساجد در مقابل فرهنگ مهاجم باید مقاوم باشند و اجازه ندهند فرهنگ مهاجم، فرهنگ دینی ما را به غارت ببرد، افزود: امروز استکبار تنها به نفت ما چشم ندارد بلکه افکار و اندیشه‌های جامعه را هم نشانه گرفته است.

رییس شورای هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد خراسان شمالی بر تبیین بیانیه گام دوم انقلاب در مساجد تأکید کرد و گفت: مقام معظم رهبری خط را برای ما مشخص کرده‌اند و سه محور خودسازی، جامعه‌سازی و تمدن‌سازی مورد تأکید ایشان باید همواره مدنظر قرار گیرد.

وی به حضور فعالانه اعضای کانون‌های فرهنگی و هنری در فضای مجازی هم تأکید کرد و با اشاره به اینکه باید تهدیدات فضای مجازی را به فرصت تبدیل کرد، تحقق این مهم را به عنوان دیگر رسالت کانون‌ها نام برد.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد خراسان شمالی با بیان اینکه رویداد ملی فهما با هدف به‌کارگیری خلاقیت‌های فرهنگی و هنری بچه‌های مسجد با امکان رصد، پایش و ارزیابی اطلاعات و فعالیت‌های کانون‌های مساجد کلید خورده است، افزود: فعالیت کانون‌های فرهنگی و هنری در قالب شاخص‌های هشت‌گانه شامل قرآن و عترت، شبکه‌سازی و ساماندهی، هنر متعالی، کتاب و کتابخوانی، مناسبت‌های ملی و مذهبی، فضای مجازی و رسانه، غنی‌سازی اوقات فراغت و خلاقیت و نوآوری ارزیابی خواهد شد و کانون‌های برتر بر اساس ارزیابی شاخص‌های عنوان شده، تقدیر خواهند شد.

وی با بیان اینکه رویداد ملی فهما به مدت ۱۰ روز تمدید شد و بر این اساس مدیران کانون‌های مساجد تا چهارم بهمن ماه فرصت دارند اطلاعات و فعالیت های خود را در سامانه بچه های مسجد به آدرس https://bachehayemasjed.ir/ ثبت کنند، اظهار کرد: تا کنون فعالیت‌های اولویت‌دار کانون‌ها در بخش‌های مناسبت‌های ملی و مذهبی، کتاب و کتابخوانی، فعالیت‌های هنری گروه‌های سرود و نمایش و طرح تلاوت نور به ثبت رسیده است.

شیرازیان با بیان اینکه ۵۰۰ پایگاه طرح تلاوت نور در مساجد استان فعال است، افزود: روزانه بعد از اقامه نماز یک صفحه از قرآن کریم در مساجد و در راستای اجرای این طرح قرائت می‌شود.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد خراسان شمالی، به ثبت ۹۸۲ عنوان فعالیت در رویداد فهما و سامانه بچه های مسجد اشاره کرد و گفت: آمار عناوین فعالیت‌های کانون‌های سطح کشور ۹۶۰ هزار و ۱۳۴ عنوان فعالیت است.

شیرازیان همچنین به ثبت ۵۲ طرح از سوی کانون‌های فرهنگی و هنری در سامانه بچه‌های مسجد اشاره کرد و افزود: از این تعداد ۳۸ طرح در حوزه فرهنگی و هنری و ۱۴ طرح در حوزه فضای مجازی است.

وی با بیان اینکه طرح استانی «مسجد، مدرسه و خانواده» که از سوی کانون‌های استان مطرح و اجرایی شد در حال حاضر قرار است به عنوان طرح ملی هم اجرا شود، اظهار کرد: همچنین ایجاد دبیرخانه دائمی جشنواره‌های فیلم کوتاه روستا و عشایر و اقتصاد مقاومتی در استان از دیگر برنامه‌هایی است که به زودی اجرا خواهد شد.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد خراسان شمالی همچنین ارسال ۱۴۰ اثر و طرح به دبیرخانه جشنواره ملی روستاها و عشایر دوستدار کتاب را از دیگر فعالیت‌های اجرایی سال جاری اعلام کرد.

شیرازیان در خاتمه با اعلام اینکه پایتخت «فهما» ( فرهنگ و هنر مساجد ایران) همزمان با سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها معرفی می‌شود، افزود: ۱۶ استان هم در هشت آیتم اعلام شده و سه استان هم به عنوان استان‌های برتر معرفی خواهند شد.

گفتنی است؛ ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد کشور، سامانه‌ای تحت عنوان زیست‌بوم مجازی بچه‌های مسجد را راه اندازی کرده که پرورش و به‌کارگیری خلاقیت‌های فرهنگی و هنری بچه‌های مسجد با امکان رصد، پایش و ارزیابی اطلاعات، از جمله اهداف راه‌اندازی این سامانه است.

اشتراک‌گذاری تجارب فعالان مساجد، ایجاد منبعی عظیم برای تولید دانش‌های بومی، ارتقای توان شناسایی نیازها و حل مسائل و مشکلات فرهنگی اجتماعی، کمک به سیاستگذاران و مدیران فرهنگی کشور برای تصمیم‌گیری صحیح و دقیق از دیگر اهداف این زیست‌بوم است.

انتهای پیام
captcha