کد خبر: 1301
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۴

غدیر خم نعمت بزرگ اسلام را کامل کرد

گروه اندیشه: یک مدرس حوزه و دانشگاه گفت: عید غدیر روز اخوت و مودت است، رویداد این روز بزرگ، نعمت بزرگ اسلام را کامل کرد، عید غدیر، عید الله‌اکبر و از ارزشمندترین و والاترین اعیاد اسلامی است.


حجت‌الاسلام والمسلمین حسن فروتن، از مدرسان حوزه و دانشگاه در خراسان شمالی،  در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه خراسان شمالی، بیان کرد: عید غدیر، عید الله‌اکبر و از ارزشمندترین و والاترین اعیاد اسلامی است، بطوری‌که در طول سال هیچ روزی فرخنده‌تر از این روز در نزد شیعیان اهل بیت نیست.



وی بیان کرد: نعمت بزرگ اسلام کامل‌تر نمی‌شود مگر با حضرت علی (ع) که در این روز حضرت محمد(ص) از سوی خدا موظف شد رسالت خود را با ابلاغ ولایت علی (ع) به عنوان ولی خدا به اتمام برساند.



فروتن با اشاره به سخنی از امام صادق(ع) گفت: روز عید غدیر در میان سه اعیاد فطر، قربان و جمعه مانند درخشندگی ماه در میان ستارگان است، تشبیه عید غدیر به ماه به این معناست که خداوند در این روز بزرگ اعلام کرده است که امروز دین را بر شما تکمیل کردم و نعمتم را بر شما به اتمام رساندم.



وی از اعمالی که در روز عید غدیر بر مسلمانان سفارش شده است را روزه گرفتن بیان و اظهار کرد: ثواب روزه گرفتن در این روز برابر با صد بار حج عمره است و در روایتی آن  را کفاره 60 سال گناه دانسته‌اند.



وی گفت: عمل دیگری که در روایات برای روز عید غدیر سفارش شده است قیام است که اصطلاحا زنده نگه داشتن این روز با نماز و دعا و استغفار می‌باشد و  همچنین ممکن است قیام به معنای استقامت و پایداری در راه حق و مقابله با دشمنان اسلام و مسلمین باشد



فروتن دید و بازدید و اطعام نمودن برادران با ایمان را از دیگر ویژگی های ایام عید به ویژه عید سعید غدیر است، در روایات آماده است که در این روز هنگامی که برادران مومن به یکدیگر رسیدند این روز را به یکدیگر تبریک و تهنیت بگویند و شکر خدا را به جا آورند که آنان را از متوسلین و پیروان حضرت علی(ع) قرار داده است.



وی عقد اخوت را از دیگر اعمال معتبر این روز بیان کرد و گفت: در مفاتیح الجنان آداب و جاری شدن خطبه عقد اخوت در این روز در بین برادران دینی بیان شده است، پیام عقد اخوت در بین برادران به معنای این است که حقوق یکدیگر را محترم بشمارند.



فروتن ادامه داد: دیدن سیدها در این روز یک تکلیف شرعی نیست بلکه یک سنت حسنه ای است که از قدیم در بین مسلمانان مرسوم بوده است، تاکید و توصیه به دیدن سیدها در این روز شاید از این باب باشد که مومنین رابطه عاطفی بیشتری با اهل بیت پیدا کنند و عهد و پیمان با ولایت به این وسیله مستحکم شود.


captcha