عباس کیفی بجستانی، عضو جامعه قاریان قرآن کشور در گفتوگو با خبرگزار ی بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسان شمالی، گفت: عاشورا زمانه خون و ایثار و اربعین بهانه تبلیغ و پیمان است، عاشورا روزى است که امام حسین(ع) با تاریخ سخن گفت و اربعین روزى است که تاریخ، پاى درس سرور و سالار شهیدان عالم حسین بن علی(ع) مىنشیند.
وی گفت: عصر عاشورا آغاز رسالت بود و از همان ساعت، خون گرم سالار شهیدان، دروازه دلهایى را گشود که با هیچ لشگرى به جز خون فتح نمىشد، عصر عاشورا پایان حضور جسمانى امام حسین(ع) در صحنه و آغاز عصر عشق به حسین(ع) بود و از آن غروب سرخفام تا امروز، بشریت در عصر حسینی زیست کرده است.
پویایی روح حسینی از آموزههای اربعین است
کیفی بجستانی اضافه کرد: اربعین فقط برای امام حسین(ع) وارد شده است و برای ائمه دیگر مسئله اربعین وجود ندارد، اربعین میآموزد که اگر میخواهیم در مقابل کفر و ظالم بایستیم باید روح حسینی در ما زنده و پویا باشد.
این کارشناس ارشد فقه وحقوق اسلامی گفت: چهل روز متوالى از عاشورا تا اربعین در واقع مراسم سالانه و رسمى اعلام انزجار از ظالمان تاریخ است و در این اعتراض عمومى، امام حسین(ع) نماد شجاعت، پایمردى و آزادگى و یزید نماینده و مظهر جور و فجور است.
وی افزود: در این چهل روز یاد حسین صدرنشین محفل دلها است و افکار عمومى بیش از هر حادثه مهم دیگرى تحت تأثیر حادثه کربلاست، این چهل روز فرصت مناسبى است تا مردم، عشق به حسین(ع) و کینه و تنفر از قاتلان او را در دل خود بپرورانند و عظمت گرمى حماسه عاشورا را به هر عصر و نسلى برسانند و شور عاشورا را هر سال تازهتر از سال گذشته برپا کنند تا کلاس درس عاشورا هر سال با شکوهتر از سال پیش دائر شود.
کیفی بجستانی تأکید کرد: زیارت اربعین بسیار مهم است و معانی بسیاری دارد و پیام روشنی برای طاغوتیان عالم است، فریادی است که بر سر ظالمان بلند میشود و زائران را بهسوی زیارت کربلا، برای تجدید بیعت با امامشان بر میانگیزد، ندایی برای منکران است و بیانگر این مطلب است که ما تمسک به باب حسین(ع) را تا ظهور امام حجت(عج) از دست نمیدهیم.