عباس کیفی بجستانی، عضو جامعه قاریان قرآن کریم کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسان شمالی، با اشاره به جایگاه حضرت رسول(ص) در قرآن کریم، گفت: قرآن، بدون شک کلام خداوند و وحی الهی است که توسط پیامبر اکرم(ص)، برای هدایت مردم و قرار دادن انسانها و جوامع بشری در مسیر وحدت و یگانگی و انسجام اسلامی، به جهانیان عرضه و هدیه شده است.
وی ادامه داد: خداوند گاهی برخی از نعمتهای فراوانی را که در اختیار رسول خود قرار داده بر میشمارد، یکی از آنها شرح صدر و بزرگی روح اوست: «أَلَمْ نَشْرَحْ لَکَ صَدْرَکَ؛ آیا براى تو سینهات را نگشادهایم»، (شرح/1). شرح صدر به معنای گسترش سینه بهوسیله نور الهی است که با آن، روح و فکر پیامبر(ص) گسترش یافته، در برابر سختیها و لجاجت افراد بردبار میشود.
کیفی بجستانی گفت: در بیان قرآن، شناخت سیره انبیا و سرگذشت امتها مایه آرامش قلب مربیان بعدی است. از این رو، خداوند به پیامبر اکرم(ص) میفرماید: «وَکُلاًّ نَّقُصُّ عَلَیْکَ مِنْ أَنبَاء الرُّسُلِ مَا نُثَبِّتُ بِهِ فُؤَادَکَ؛ و هر یک از سرگذشتهاى پیامبران [خود] را که بر تو حکایت مىکنیم چیزى است که دلت را بدان استوار مىگردانیم»، (هود/120).
سیره پیامبر(ص) در آیینه روایت معصومین(ع)
وی ادامه داد: پیامبر اکرم(ص) عالیترین سرمشق اخلاقی برای دنیای بشریت است؛ چرا که الگو بودن ایشان از سوی خداوند مورد تأیید قرار گرفته است. قرآن مجید رسول گرامی(ص) را اسوه اخلاق و رفتار مسلمانان معرفی فرموده است: «لَقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ؛ قطعاً برای شما در (اقتدا به) رسول خدا سرمشقی نیکوست»، (احزاب/ 21).
کیفی افزود: خُلق عظیم نبوی که عامل عمده نفوذ و محبوبیت ایشان میان امت و علت اساسی موفقیت ایشان در نشر دین بوده، بارها مورد تمجید کتاب آسمانی قرار گرفته است: «وَ إِنَّکَ لَعَلی خُلُق عَظِیم؛ قطعاً تو را خویی والاست»، (قلم/ 4).
این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: از این رو، پرداختن به سیره عملی و روشهای اخلاقی پیامبر اکرم(ص) که جنبه اسوه دارد از اهمیت ویژهای برخوردار است. به دلیل همین اخلاق سترگ و مورد ستایش قرآن، امت اسلام وظیفه دارند از خوی و خصلتهای فردی و اجتماعی آن حضرت پیروی کرده و آن پیامبر رحمت و صاحب خلق عظیم را «اسوه» خود قرار دهند.