کد خبر: 1353276
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۸

نهضت انتظار، میراث مجاهدات انبیا و اولیاست

گروه اندیشه: عضو جامعه قاریان قرآن کشور انتظار را نهضتی عظیم و میراث مجاهدات انبیا و اولیا و ائمه خدا خواند و گفت: نهضت انتظار عالم را تحت تأثیر خود قرار خواهد داد که سرآغاز این نهضت با شهادت امام حسن عسکری(ع) رقم ‌خورد.


عباس کیفی بجستانی، عضو جامعه قاریان قرآن کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان شمالی، گفت: گرچه انتظار امری دشوار است اما در سختی‌ها، عظمت‌ها و عزت‌ها شکل می‌گیرد.



وی ادامه داد: در نهضت انتظار اراده‌ها و عزم‌ها پای کار می‌آیند، عناصر و استعدادهای حق‌طلب همدیگر را پیدا می‌کنند و انسجام می‌یابند.



وی با اشاره به آغاز ولایت امام زمان(عج) گفت: 9 ربیع‌الاول روزی است که امام زمان(عج) به امامت رسید و سرآغاز این نهضت با شهادت امام حسن عسکری(ع) رقم ‌خورد.



کیفی بجستانی در ادامه با اشاره به سیره امام حسن عسکری(ع) بیان کرد: ایشان یازدهمین امام شیعیان، در روز جمعه هشتم ربیع‌الثانی، سال 232 هجری قمری در مدینه منوره دیده به جهان گشود، پدر بزرگوار آن حضرت، امام هادی(ع) و مادرش بانویی پارسا و شایسته است که از او به نام‌های حدیثه و سوسن یاد شده است.



وی افزود: دوران امام یازدهم، یکی از دوران‌های سخت و دشواری بود که افکار گوناگون از هر سو جامعه اسلامی را تهدید می‌کرد و با اینکه امام در نهایت فشار به سر می‌برد اما وی همانند پدران خود، لحظه‌ای از این مسئله غفلت نکرده و در برابر گروه‌ها و مکتب‌های التقاطی و اندیشه‌های وارداتی و ضدّ اسلامی از جمله صوفیان، غُلات، مُفَوّضه، واقفیه، دوگانه پرستان و سایر دگراندیشان، سخت موضع گرفته و با شیوه‌های خاصّ خود، کارهای آن‌ها را خنثی کرده و نقش بر آب می‌کرد.



امر امامت و ولایت قطع نمی‌شود



کیفی بجستانی یکی از نقش‌های مهم و اثرگذار امام حسن عسکری(ع) را مدیریت و هدایت جامعه اسلامی به‌ویژه شیعیان دانست و گفت: امر امامت و ولایت قطع نمی‌شود و امامان معصوم(ع) به‌دنبال نقش رسالت و نبوت همواره در مقام زمینه‌سازی، اجرا و تحقق آرمان‌های اساسی باید نقش ایفا کنند؛ اما ظرفیت‌ها و نیازها در هر زمان به‌گونه‌ای بوده که امامان را وامی‌داشت تا متناسب با آن زمان عمل کنند.



وی افزود: از آنجا که امام، در واقع پیشوا و مقتدای انسان‌هاست و وظیفه هدایت و ارشاد را به عهده دارد و باید معارف اصیل و ناب الهی را بر مردم بشناساند، امام عسکری(ع) نیز این امر مهم را، با توجه به شرایط ویژه و محدودیت‌های موجود، به بهترین نحو به انجام رسانید.



عضوجامعه قاریان قرآن کشور گفت: از ویژگی‌های هدایتگری امام عسکری(ع) پاسخ به سؤالات کتبی و شفاهی است؛ به‌گونه‌ای که حجم زیادی از روایات آن حضرت که به دست ما رسیده است، مربوط به پاسخ‌هایی است که به پرسش‌ها داده است. در این میان، عنایت ویژه‌ای به سؤالات قرآنی شده است. امام حسن عسکری(ع) علاوه بر تفسیر آیات الهی و انجام وظیفه تعلیم، تربیت و آموزش قرآنی و تفسیری، در صحنه فکر و عمل به پاسداری از قرآن و مرزبانی از شریعت با قرآن نیز می‌پرداخت.



این کارشناس ارشد فقه و حقوق اسلامی  به سخنان ارزشمند امام حسن عسکری(ع) اشاره کرد وگفت: امام عسکری(ع) می‌فرماید: انما خاطب الله العاقل؛ فقط خداوند خردمند را مورد خطاب قرار داده است، این جمله کوتاه و رسا از عمق بسیاری برخوردار است و حکایت از آن دارد که سخن خدا و خطاب او با کسانی است که هم دارای فکر و قدرت تفکرند و هم از نیروی اندیشه و تدبر استفاده می‌کنند.



وی خاطرنشان کرد: در جایی دیگر درباره بهترین مردم چنین می‌فرماید: پارساترین مردم کسی است که در شبهات توقف کند، عابدترین مردم کسی است که واجبات را به جا آورد، زاهدترین مردم کسی است که از حرام دوری کند و کوشاترین مردم کسی است که گناهان را ترک کند.

captcha