آخوند گلدی کمالی، مشاور استاندار خراسان شمالی در امور اهل سنت و عضو شورای فتاوی اهل سنت استان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسان شمالی، اظهار کرد: در طول تاریخ دو گروه از منادیان وجود داشتند؛ منادیان وحدت که وظیفه پیامبران، امامان و علما را انجام میدهند و در طرف دیگر منادیان تفرقه هستند که بهدنبال تفرقهافکنی و حاکمیت طاغوت بر دنیا هستند.
وی ادامه داد: اصحاب طاغوت، موفقیت خود را در تفرقهافکنی میبینند و بر همان اصل تفرقهبینداز و حکومتکن پایدارند، اکنون زمان جنگ نرم است و ایجاد اختلاف جزو اهداف دشمنان در این جنگ است.
وحدت، نقشه قرآنی پیروزی مسلمانان است
مدیر حوزه علمیه خادمیه اهل سنت امانلی راز و جرگلان با ذکر اینکه هفته وحدت فقط منحصر به این هفته نیست، افزود: وحدت نقشه قرآنی پیروزی مسلمانان و دستور کتاب آسمانی دین مبین اسلام است تا دین خدا اقامه شود و نباید در دین تفرقه باشد.
آخوند کمالی گفت: در تاریخ آمده است که در زمان فرعون، مردم را گروه گروه کرده و بین آنها اختلافافکنی میکردند، مردان را به قتل میرساندند و از زنان بهعنوان کنیز خود استفاده میکردند، دشمنان بهدنبال تفرقهافکنی هستند زیرا فقط به همین طریق میتوانند بر دنیا حکومت کنند و اگر تفرقه نباشد کسی نمیتواند با ظلم و زور بر مردم حکومت کند.
این مدرس اهل سنت افزود: اشتراکات زیادی بین شیعه و سنی وجود دارد از قبیل توحید و یگانگی، قبله، قرآن، روزه، نماز، زکات، حج و... تا آنجا که وقتی در هر کجا حرف از مسلمانان میشود آن را به دو مذهب شیعه و سنی میشناسند.
کمالی ادامه داد: بنده بر روی این دو مذهب تحقیق کردم و به این نتیجه رسیدم که ما در 90 درصد عقاید با هم مشترکیم فقط در 10 درصد اختلاف وجود دارد که بعضی از افراد خودفروخته و تفرقهافکن، این اختلاف را زیاد نشان میدهند، اگر بخواهیم منصفانه به این قضیه نگاه کنیم مشترکات ما بسیار بیشتر از اختلافهای ماست.
وحدت در قرآن جایگاه بلندی دارد
وی ادامه داد: وحدت در قرآن جایگاه بسیار بلندی دارد و با واژههای گوناگونی بر آن تأکید شده است چنانکه خداوند در قرآن آورده است؛ «وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِیعًا وَلاَ تَفَرَّقُواْ؛ همگى به ریسمان خدا چنگ زنید و پراکنده نشوید.»، (آل عمران/103).
وی افزود: همچنین خداوند در قرآن کریم مسلمانان را امت واحده خوانده و آورده است؛ «إِنَّ هَذِهِ أُمَّتُکُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَأَنَا رَبُّکُمْ فَاعْبُدُونِ؛ این است امتشما که امتى یگانه است و منم پروردگار شما پس مرا بپرستید»، (انبیا/92).
تفرقه، عذاب است
عضو شورای فتاوی اهل سنت خراسان شمالی گفت: اتحاد رحمت و تفرقه، عذاب است، ما اعتقاد داریم که وقتی کسی وارد بهشت میشود به او سلام میدهند و وقتی کسی وارد جهنم میشود او را لعنت میکنند و بین علما هم این حرف مشهور است که تفرقه جهنمی و اتحاد بهشتی است.
وی تأکید کرد: باید وحدت را جدی بگیریم و آن را حفظ کنیم، الحمدالله شیعه و سنی در ایران اسلامی وحدت دارند، اما نباید غفلت کنیم و به دشمنان اجازه تفرقهافکنی بدهیم و باید عاملان تفرقه را شناسایی کنیم.