به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسان شمالی، مهدی محقق، رئیس انجمن مفاخر ایران عصر روز گذشته، 27 اردیبهشت در نشست بزرگداشت فردوسی، در دانشگاه پیام نور بجنورد، اظهار کرد: باید دورانی را مهیا کنیم که مانند گذشته از هر شهری در ایران دانشمند، فیلسوف، ادیب و فقیه بهوجود بیاید.
محقق گفت: فردوسی شاعر بزرگ ایران قدرش مجهول است و این نسل جوان است که باید در مورد آن تحقیق کند.
وی بیان کرد: از اهداف انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی این است که اساتید و دانشجویان زبان و ادبیات فارسی فرصتی برای عرضه مقالات خود را داشته باشند.
محقق با اشاره به اینکه طی شش ماه حدود پنج همایش زبان و ادبیات فارسی در هندوستان برگزار شد، افزود: این جای تاسف است که نسل جوان در ایران فرصتی برای ارائه مقالات خود را نداشته باشند و هندوستان کعبه آمال آنان شود.
وی اظهار کرد: دانشگاهها اینگونه نباشند که اساتید فقط بهدنبال تدریس باشند، در این صورت علم چگونه کیفیت و ارتقاء پیدا میکند.
محقق با بیان اینکه تا چه زمانی باید متون ما را نویسندگان فرنگی تصحیح کند، یادآور شد: فرهنگ را باید خودمان شناسایی و تحقیق کنیم و برگزاری این همایشها برای رسیدن به این اهداف است.
وی بیان کرد: اکنون آمدهام زمینه نهمین همایش بینالمللی انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی را که در اوایل شهریوره ماه سال جاری در بجنورد برگزار خواهد شد را فراهم کنم.
رییس انجمن مفاخر ایران یادآور شد: انتظار میرود که برگزاری چنین همایشهایی دریچهای باشد برای اینکه نسل جوان فعالیت فرهنگی انجام دهند.
وی با بیان اینکه یک زمانی فرهنگ اسلامی از شهرهای ایران همچون جوین، اسفراین و توس صادر میشد، افزود: مردم ایران از نسل همان بزرگانی هستند که تمام علوم اسلامی بوسیله آنان پایهگذاری شده است.
محقق انعکاس فرهنگ اسلامی در ادبیات فارسی را یک امتیاز دانست و گفت: در شعر و ادبیات فارسی ریشههای مختلف همچون قرآن، حدیث، داستان انبیاء، فلسفه کلام و مسائل دیگری وجود دارد که این نشاندهنده جامعیت فرهنگ ایران است.