حجتالاسلام حمیدرضا طیبینسب، استادیار دانشگاه جامع پیام نور خراسان شمالی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسان شمالی، اظهار کرد: خداوند بر اساس تبیین پدیدهها در قالب علل چهارگانه مادی، صوری، فاعلی و غایی، هدف از خلقت انسان را دستیابی به معرفت رب و لقاءالله معرفی کرد.
وی افزود: خدا نظام هستی را آفرید و انسان را بهعنوان اشرف مخلوقات بر همه موجودات برتری داد و در آیه 70 سوره اسراء فرمود: «لَقَدْ کَرَّمْنَا بَنِی آدَمَ وَحَمَلْنَاهُمْ فِی الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَرَزَقْنَاهُم مِّنَ الطَّیِّبَاتِ وَفَضَّلْنَاهُمْ عَلَى کَثِیرٍ مِّمَّنْ خَلَقْنَا تَفْضِیلًا، به راستى ما فرزندان آدم را گرامى داشتیم و آنان را در خشکى و دریا [بر مرکبها] برنشاندیم و از چیزهاى پاکیزه به ایشان روزى دادیم و آنها را بر بسیارى از آفریدههاى خود برترى آشکار دادیم»
وی گفت: برای دستیابی به این مقصد اعلا با بهرهمندی از داشتههای عقلی و فطری، نیازمند انتخاب بهترین راه برای رسیدن به لقاءالله هستیم که تحت عنوان سبک زندگی از آن تعبیر میشود.
سبک زندگی، برگرفته از باورها و نوع نگاه انسان به هستی است
حجتالاسلام طیبینسب ادامه داد: سبک زندگی، برگرفته از اعتقادات، باورها و نوع نگاه انسان به هستی است و در قالب آداب و رسوم و روش زندگی قابل پیادهسازی است.
وی افزود: از آنجا که انسان موجودی الگوپذیر است، الگوگیری در سبک زندگی وی نقش زیادی دارد؛ لذا خداوند در آیه 21 سوره احزاب فرمود:«لَقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِّمَن کَانَ یَرْجُو اللَّهَ وَالْیَوْمَ الْآخِرَ وَذَکَرَ اللَّهَ کَثِیرًا؛ قطعاً براى شما در [اقتدا به] رسول خدا سرمشقى نیکوست براى آن کس که به خدا و روز بازپسین امید دارد و خدا را فراوان یاد مىکند».
استادیار دانشگاه جامع پیام نور خراسان شمالی بیان کرد: هدف این بوده که تا آنجا که ممکن است با تکیه بر اعتقادات و بهرهگیری از سیره اولیا دین و الگوپذیری درست، زندگی را سامان و در چارچوب سبک زندگی مشی کند، امید که روش زندگی او مزین به سبک زندگی اسلامی بوده و او در راه رسیدن به هدف خلقت یاری کند.
رئیس دانشگاه پیام نور بجنورد اظهار کرد: البته سبک زندگی در کنار نقاط مثبت فراوانی که دارد، آسیبهای جبرانناپذیری را هم ممکن است داشته باشد، که الگوگیری غلط از سبک زندگی غربی نقطه انحراف آن است.
طیبینسب گفت: تصحیح روش زندگی مردم در قالب سبک زندگی اسلامی همواره دغدغه عالمان و رهبر دلسوز جامعه بوده است. این امر مهم در سفر پربرکت رهبر فرزانه انقلاب به خطه ولایتمدار خراسان شمالی تبلور بیشتر پیدا کرد و تبدیل به گفتمان رایج میان فرهیختگان جامعه شد.
ضرورت توجه به فرهنگ ملی ـ مذهبی در تحقق سبک زندگی اسلامی
وی گفت: توجه به فرهنگ ملی ـ مذهبی در تحقق سبک زندگی اسلامی ضروری است زیرا سبک زندگی اسلامی ریشه در فطرت پاک انسانها دارد و اگر در مسیر خود هدایت شود منجر به جریان سیره و زندگی نبی اسلام(ص) و بزرگان دین در جامعه میشود.
وی ادامه داد: در طول مسیر راه، عواملی نیز سبب ایجاد انحراف در زندگی میشود که همواره در این مسیر علمای دین چراغ راه بوده که به نحو شایسته افراد را در مسیر درست هدایت میکنند.
طیبینسب افزود: بر این اساس در مسیر تحقق سبک زندگی اسلامی توجه به فرهنگ ملی و مذهبی از ضروریات است.
وی با ذکر اینکه باید افراد در انتخاب سبک و مسیر زندگی خود تلاش کنند، یادآور شد: افراد باید در این راه به ظرفیت و تواناییهای خود متکی باشند و به آنها توجه کنند.