به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسان شمالی، حسن روحانی، رئیس جمهور اسلامی ایران، به همایش بینالمللی انجمن زبان و ادبیات فارسی که اکنون در بجنورد در حال برگزاری است پیامی داد که متن آن به شرح ذیل است:
بسمالله الرحمن الرحیم
زبان شیرین فارسی عامل وحدت ملی ایرانیان و میراث مشترک همه فارسی زبانان است از این رو حفظ، تقویت و گسترش این زبان تمدنآفرین وظیفهای ضروری و ارزشمند برای پاسداری از استقلال و کیان سرزمین و ملت ماست.
هویت فردی و اجتماعی هر یک از ما در گروزبان ماست و زبان فارسی مانند منشوری است که هویت فرهنگی تمامی ما ایرانیان را شکل میدهد، پاسداشت و پیشبرد زبان فارسی باید به دور از هرگونه تنگنظری و نگاه باستانگرایانه، سوءگرایانه، قومی و نژادی دنبال شود.
زبان فارسی، زبان حماسه و عشق و عرفان است؛ زبان بالندگی تمدنی است که پیشتاز گذار کاروان بشری از گویر خشک جاهلیت و رسیدن به دشت پربرکت همبستگی و مدنیت بوده است.
در عصر ما نیز، زبان فارسی جریانی همیشه جوشان و پویا در عرصه جهانی، ملی و منطقهای است. در روزگاری که آغاز زوال زبانها روزانه بالا میرود و قدرت غالب رسانهها زبانها را یکی پس از دیگری به کام خاموشی فرو میفرستد، با هیچ یک از تعریفهای علمی موجود، زبان فارسی در خطر نیست.
نهمین گردهمایی بینالمللی انجمن ترویج زبان و ادب فارسی فرصتی مغتنم برای گرامی داشتن قلم و قدم استادان و پژوهشگران و علاقهمندان به زبان و ادبیات فارسی است. این رویداد علمی و فرهنگی که اهتمام خود را متوجه درخشندگی و اعتلای یکی از مهمترین ارکان پویایی و پایداری تمدن بزرگ اسلامی ساخته، در نظر تمامی علاقهمندان زبان فارسی در سراسر جهان ارجمند است.
این همایش که در پرتو تلاشهای ارزنده دستاندرکاران محترم آن، آشنایی با پژوهشهای جدید در گسترده زبان و ادبیات فارسی و ترغیب پژوهشگران جوان به ژرفاندیشی در پژوهشهای علمی و توجه به زبان را در کانون توجه قرار داده، شایسته قدردانی است.
در سالی که از سوی مقام معظم رهبری، سال پویایی فرهنگ و اقتصد نام گرفته است؛ حضور تمامی میهمانان دانشمند ایرانی و خارجی حاضر در این رویداد مهم فرهنگی، پژوهشگران و نویسندگان دانشپرور و دانشجویان فرهیخته زبان و ادب فارسی درود میفرستم و از برگزارکنندگان و دستاندرکاران این گردهمایی فرهنگی و ارزشمند، صمیمانه سپاسگزارم.
امیدوارم آثار و ثمرات علمی این همایش، موجب رونق هر چه بیشتر «قند پارسی» در سراسر جهان و نیز گامی مؤثر در تحقق همبستگی ملتهای پارسیگوی برای دستیابی به اعتدال بیشتر در اندیشه و رفتار، توسعه صلح و دوستی پایدار باشد.