کریم نجفیبرزگر، معاون فرهنگی دانشگاه پیام نور در حاشیه برگزاری انجمن بینالمللی زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه پیام نور بجنورد، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسان شمالی، با اشاره به نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری، اظهار کرد: این شعار نگاه ویژهای را برای دانشگاهها میطلبد که تلاش جدی برای فرهنگ داشته باشند.
وی با اشاره به اعتبار فرهنگی درنظر گرفته شده برای دانشجویان دانشگاه پیام نور، اظهار کرد: سرانه اعتبار فرهنگی دانشجویی از 70 هزار ریال به 140 هزار ریال افزایش یافته است.
نجفیبرزگر با ذکر اینکه در حال حاضر یک میلیون دانشجو و چهار هزار عضو هئیت علمی در دانشگاههای پیام نور وجود دارد، افزود: این مرکز آموزش عالی در تحقق اهداف نظام نقش مؤثری داشته است، دانشگاه میتواند با تحقیقات جامع و حرکات ویژه در برونرفت از مشکلات اقتصادی مؤثر بوده و اقتصاد مقاومتی را محقق سازد.
وی با اشاره به برنامههای این دانشگاه مانند برگزاری المپیادهای ورزشی که خود زمینهساز ارتقا فرهنگی است، با ذکر اینکه در حال حاضر عرصه ورزش مورد توجه ویژه این مرکز آموزش عالی قرار گرفته است، ادامه داد: ایجاد شوراهای ورزشی برای دانشجویان از جمله امور در این ز مینه است همچنین همایش ملی قرآن در اصفهان و همایش رباتیک خوزستان از دیگر فعالیتهای فرهنگی است.
زبان فارسی بهعنوان حامل فرهنگ ایرانی، اسلامی باید زنده نگه داشته شود
معاون فرهنگی دانشگاه پیام نور در ادامه با اشاره به برگزاری همایش بینالمللی زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه پیام نور بجنورد، گفت: زبان فارسی بهعنوان حامل فرهنگ ایرانی، اسلامی باید زنده نگه داشته شود.
نجفی برزگر با اشاره به اینکه زبان و ادبیات فارسی در خارج از مرزهای ایران نیز مخاطبانی دارد، افزود: در این همایش شخصیتهای ادبی از خارج و داخل کشور شرکت کردهاند.
وی اظهار کرد: در کشورهایی همچون تاجیکستان، افغانستان، پاکستان، هند و حتی در برخی کشورهای اروپایی نیز زبان فارسی ترویج میشود و انجمنهای فارسی فعال وجود دارد، زبان فارسی همان زبان گلستان و بوستان سعدی است که بهعنوان معلم اخلاق جهانی شناخته شده است، شخصیتی همچون امرسون منتقد آمریکایی می گوید که گلستان سعدی به میزان انجیل قداست داشته و به زبان همه ملل حرف دارد.
زبان فارسی پیام ادبی و اخلاقی برای همه جهانیان دارد
وی با اشاره به دوبیتی شعر فارسی که بر سر در سازمان ملل نگاشته شده است، افزود: زبان فارسی پیام ادبی و اخلاقی برای همه جهانیان دارد و بسیاری از آثار ادبی، فلسفی، اخلاقی به این زبان نوشته شده است.
نجفی برزگر بیان کرد: در همایش ترویج زبان و ادبیات فارسی که در دانشگاه پیام نور بجنورد در حال برگزاری است افرادی از کشورهای هند، پاکستان، افغانستان و محققانی از مصر با ارائه مقالات شرکت کردهاند، بخشی از این همایش نشست درباره شخصیتهای عرفانی سرزمین ایران و خراسان بزرگ همچون چشتی است که مقالاتی در این رابطه ارائه شده است.
وی بیان کرد: این همایش فرصتی است که میهمانانی از داخل و خارج حضور داشته و بر اهمیت جایگاه فارسی، همراه با نکات ارزشمند آن تأکید شود.