کد خبر: 1444553
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۵

زبان فارسی باید تبدیل به زبان علم شود

گروه اندیشه: عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی اظهار کرد: باید تلاش کنیم تا زبان فارسی تبدیل به یک زبان بین‌المللی و زبان علم شود همانطوری که پیشنهادهایی از سوی مقام معظم رهبری به مجلس و دولت مطرح شده است.

دکتر محمدجعفر یاحقی، عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی در حاشیه برگزاری همایش بین‌المللی انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان شمالی، گفت: چشم‌انداز انجمن ترویج زبان و ادب فارسی این است که محققان نسل جوان را وارد میدان کند که این نقطه‌ای روشن است.
وی ادامه داد: این همایش‌ها کمک می‌کند تا زمامداران آینده پژوهش‌ها مشخص شوند، همچنین موجب ارتباط بین محققان  و در نتیجه خرد جمعی آنان می‌شود زیرا این ارتباط از طریق دیگری مهیا نمی‌شود.
یاحقی با اشاره به راهکارهای پاسداشت زبان فارسی گفت: برای پاسداشت زبان فارسی برگزاری گردهمایی‌ها، چاره‌اندیشی، تحقیقات و پژوهش الزامی است و همچنین عمومیت دادن آن از طریق بکارگیری نسل جوان و دانشجویان و تشویق علاقه‌مندان مؤثر است بنابراین  استعدادها از این طریق کشف و شناسایی می‌شود.
وی گفت: لزوم برپایی چنین همایش‌هایی برنامه ریزی‌های کلان و بلندمدت برای حفظ و احیا و گسترش زبان فارسی است البته این امر شاید این فراتر از سطح چنین همایش‌هایی باشد و باید توسط وزارت علوم و دولت و شورای انقلاب فرهنگی انجام شود که تمهیداتی در این زمینه اندیشیده‌اند.
عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی ادامه داد: برای ترویج زبان فارسی باید این نیاز احساس شود و در وزارت آموزش و پرورش طوری برنامه‌ریزی شود که کودک از همان ابتدا این ضرورت را حس کند.
وی گفت: نکته دیگر این است که ادبیات فارسی باید به‌روز شود تا رغبت نسل نو را برانگیزد تا نگاه‌ها به سوی ارزش‌های نو هدایت شود که خوشبختانه این اتفاق افتاده است.
یاحقی تأکید کرد: باید مسائل مربوط به زبان و ادب فارسی را جدی گرفت، مسئولین و محققین با برنامه ریزی دقیق تلاش کنند تا بهره‌وری و دستاورد کار غنی و قوی‌تر شود.
وی در رابطه با سطح کمی و کیفی نهمین همایش بین‌المللی انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی گفت: در همایش ها معمولا کمیت بالا و کیفیت پایین است، در مورد این همایش البته باید آن را در آینده مورد ارزیابی قرار داد اما ظاهرا مقالات خوبی رسیده است .
این عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی ادامه داد: طیف فراگیر و گسترده‌ای از سخنرانان چه از اعضای فرهنگستان و چه اساتید دانشگاههای مختلف همچنین تعداد زیاد شرکت کنندگان خارج از کشور  باعث بالا رفتن سطح کیفی این همایش شده است همچنین طیف پراکندگی مقالات که از دانشگاه‌های مختلف است بسیار خوب است.
یاحقی در خصوص تأثیر برگزاری اینگونه همایش‌ها بر استان خراسان شمالی گفت: اینگونه همایش‌ها تاثیر قابل توجهی بر شهرهای کوچک دارد و موجب می‌شود برای برگزاری همایش های بزرگتر آمادگی بیشتری کسب کنند، همچنین باعث می شود تا افراد مهمی که به این همایش می آیند موجب معرفی و آشنایی بیشتر مردم کشور با این شهر و فرهنگ آن شوند و روی هم رفته تاثیر مثبتی دارد.
وی گفت: تأثیر برگزاری اینگونه همایش‌ها در شهرهای کوچک محسوس‌تر است و بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد تا در شهری مثل تهران همچنین موجب خواهد شد تا نقطه عطفی برای این شهر باشد.
یاحقی در پایان میزبانی دانشگاه پیام نور از این همایش را مثبت ارزیابی کرد و گفت: دانشگاه پیام نور سراسری است و امکانات خوبی دارد، سالن با شکوهی دارد و با همکاری نهادهای دیگر و حمایت‌های دانشگاه پیام نور مرکز توانسته امکانات بیشتر و بهتری ارائه دهد.
نهمین همایش بین‌المللی انجمن ترویج زبان و ادبیات فارسی از روز چهارشنبه 5 شهریورماه در دانشگاه پیام نور بجنورد آغاز به کار کرد و روز جمعه 7 شهریور به کار خود پایان داد.

captcha