به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسان شمالی، همایش ملی بزرگداشت آقانجفی قوچانی از روز پنجشنبه، 13 شهریورماه در بجنورد آغاز به کار کرد و امروز با صدور بیانیهای به کار خود پایان داد که متن بیانیه به شرح ذیل است:
بسمالله الرحمن الرحیم
خدای را سپاس که توفیق عنایت فرمود تا اولین همایش ملی بزرگداشت عالمی مومن و مجاهدی مهاجر از آسمان پرستاره خراسان، مردی از مفاخر و اعاظم عرصه دین و علم که شمال خراسان را مفتخر به داشتن چنین فرزندان عالم و فقهیهانی وارسته نموده است، برگزار نماییم.
در سالی که توسط مقام معظم رهبری به نام اقتصاد و فرهنگ، با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری شده است این همایش تلاش در مسیر ترسیم شده توسط مقام معظم رهبری بود تا با فرصت فراهم آمده، افکار، آثار و اندیشههای این عالم وارسته و مجاهد خودساخته مرحوم آیتالله سید محسن حسینی معروف به آقانجفی قوچانی را که سرشار از مضامین عالی و آموزنده در باب فرهنگ و اقتصاد است به مردم خوب کشورمان معرفی کنیم.
ضمن تشکر از استاندار و ریاست محترم انجمن آثار و مفاخر فرهنگی استان خراسان شمالی و امام جمعه محترم و ریاست شورای فرهنگ عمومی استان که با مساعدت و ارشاداتشان ستاد برگزاری همایش را یاری نمودند، قدردانی و سپاس خود را از تمامی اساتید، محققین و پژوهشگران و همچنین مسئولان و اعضای کمیتههای سهگانه و ائمه محترم جمعه و فرمانداران محترم شهرستانهای فاروج و قوچان و کلیه سازمانها، نهادها و دستاندرکارانی که در برگزاری همایش همراه و همکار بودند اعلام داشته بویژه از مهمانان عزیزی که قدم رنجه فرموده و از دور و نزدیک با حضورشان محفل را گرم نمودند، صمیمانه متشکریم.
و اینکه بیانیه پایانی همایش را مشتمل بر اهداف مشترک شرکتکنندگان به شرح ذیل تقدیم میدارد.
با تأکید بر نقش سازنده فقها، علما و مبلغان مجاهد در تبیین دیانت و سبک زندگی اسلامی از باب احترام و قدرشناسی خود را موظف به تجلیل از این ذخایر ارزشمند داشته و ترویج ارزشهای اسلامی در بحثهای مهمی از خطه شمال خراسان را مرهون و مدیون از خودگذشتگی و تلاش مجاهدانه عالم ربانی، آیتالله آقانجفی قوچانی میدانیم و همواره سلام الهی را به روح الهی آن بزرگوار نثار میکنیم.
با اذعان به نیاز دنیای امروز به معارف ناب الهی و شیفتگی و تشنگی جوانان حق طلب نسبت به این عارف بر گسترش آموزههای اهلبیت(ع) و معرفی هر چه بیشتر شاگردان مکتب امام صادق(ع) تأکید میکنیم.
تلاش علمی، مجاهدت و سختکوشی و بصیرت و آگاهی به مسائل و حوادث سیاسی، اجتماعی روز، سادهزیستی، مردمداری و حساسیت نسبت به حفظ هویت مذهبی و ملی در مرحوم آقانجفی قوچانی، می تواند الگوی مناسبی برای جامعه ایرانی در نظام تعلیم و تربیت و آموزشهای عمومی و حوزوی و دانشگاهی باشد.
اندیشههای اقتصادی آیتالله محمد حسن آقانجفی قوچانی ظرفیت مناسبی برای تبیین و تقویت خودباوری و تولید داخلی، اقتصاد مقاومتی و ترویج فرهنگ کار است که امید است هنرمندان، مبلغان و معلمان متناسب با شرایط خود از این ظرفیت بهرهبرداری مناسب نمایند.
آثار ادبی و قلم شیوای آن عارف برجسته بویژه دو کتاب «سیاحت شرق» و «سیاحت غرب» وی سرمایه گرانسنگی برای بهرهبرداری نمایشنامهنویسان، نویسندگان، فیلمنویسان، داستانسرایان و بهویژه تهیهکنندگان که با ذوق و سلیقه خود تشنگان حقیقت را از چشمه زلال و گوارای اندیشه ناب محمدی آقانجفی قوچانی سیراب نمایند.
چاپ مجموعه آثار آقانجفی قوچانی و ترویج و توزیع آن در سطح کشور، تصحیح نسخ خطی و تألیفات ایشان توسط مراکز علمی و دانشگاهی و حوزوی بهمنظور بهرهگیری هر چه بیشتر نسل جوان دانشگاهی و طلاب حوزههای علمیه مورد تقاضا و تأکید دست اندرکاران در همایش است.
توجه بیشتر نشریات و رسانههای ملی و محلی بویژه صدا و سیما در پردازش و معرفی شخصیتهایی نظیر آقانجفی قوچانی، نیازی مبرم است که علاوه بر جلوگیری از گسست فرهنگی باعث تقویت روحجیه اعتماد به نقش خودباوری و خداباوری میشود که باید مورد اهتمام جدی قرار گیرد.
پیشنهاد میشود سالروز رحلت این عالم ربانی در تقویم رسمی کشور درج و هر ساله به این مناسبت یاد و خاطره ایشان گرامی داشته شود.
در انتها با تاکید بر نقش تمدن ساز انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام راحل عظیمالشأن خاطرنشان میسازد استمرار نهضت اسلامی ایران متکی بر رهبری حکیمانه حضرت آیتالله خامنهای و اندیشه عالمان و فقهای آگاه به زمان، خادمان بیمنت ملت نظیر آقانجفی قوچانی است تا در مشکلی در اقصینقاط جهان اسلام از افغانستان تا عراق و سوریه و لبنان و فلسطین را مشکل جهان اسلام دانسته و در رفع آن تلاش نمایند، صد البته که همراهی و تبعیت همه علاقهمندان کشور در این مسیر شرط اصلی است.