کد خبر: 2587048
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۲
معرفی مفاخر و مشاهير خراسان شمالی/

سنگلاخ خبوشانی؛ شاعر و عارف دوره قاجاریه در خراسان شمالی

گروه انديشه: خراسان شمالی مهد فرهنگ و تمدن و خاستگاه علما و دانشوران زيادی بوده كه اكنون از مشاهير و مفاخر اين ديار به‌شمار می‌روند، ميرزا سنگلاخ خبوشانی نیز یکی از مشاهیر این دیار است که در دوره قاجار میزیسته و شاعر، عارف و خوشنويس بوده است.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه خراسان شمالی، ميرزا سنگلاخ خبوشانی از مشاهير خراسان شملی است كه در سال 1185 ه.ق در روستای اردغان اسفراين به دنيا آمد و به ميرزا محمدعلی اردغانی قوچانی نيز شهرت يافته و در تواريخ محلی قوچان نظير اتركنامه و سرزمين و مردم قوچان در گروه مشاهير قوچان ثبت شده است.
ميرزا سنگلاخ شاعر و عارف و از خوشنويسان دوره قاجار است كه معروف به «خامه روان» و متخلص به «سنگلاخ» بود. اين شاعر و عارف، فردی جهانگرد و سياحت پيشه بوده است.
وی 25 سال از عمر خويش را در مناطق آسيای صغير تا استانبول و مصر گذرانده و با بزرگان، هنرمندان، عارفان و خطاطان مناطق ياد شده، مأنوس بوده و از مصاحبت با آنان سوده برده است. آموزش، اخلاق و رفتار ميرزا سنگلاخ اردغانی، او را فردی درويش مسلك و بی‌توجه به دنيا بار آورده است.
از ميرزا سنگلاخ خامه روان، آثار و نوشته‌هايی نيز بر جای مانده كه بيشتر در تذكره خوشنويسان پرآوازه گشته است. اشعار زيادی در وصف ميرزا سنگلاخ، توسط دوستانش سروده شده و در كتابی به نام مجمع‌الوصاف گردآوری و در سال 1292 ه.ق در تبريز چاپ شده است. درج جواهر، امتحان‌الفضلا و صراالسطور از جمله آثار برجسته ميرزا سنگلاخ خبوشانی است.
captcha