عبدالصمد صفرنژاد، فرماندار شيروان در گفتوگو با خبرگزاری بينالمللی قرآن(ايكنا) شعبه خراسان شمالی، اظهار كرد: لازم است بزرگترين شاخص سياسی امام رضا(ع) كه همان ولايتعهدی مامون بود مورد بررسی قرار گيرد.
وی افزود: هدف مامون از پيشنهاد ولايتعهدی به امام رضا(ع) اهدافی همچون خارج كردن امام از ميدان مبارزه انقلابی به ميدان سياست بود تا بدينوسيله كارآيی نهضت تشيع را كه روز به روز در حال گسترش بود را به صفر برساند.
وی اضافه كرد: اما امام رضا(ع) ولاتيعهدی را پذيرفت تا مردم اهل بيت (ع) را در صحنه سياست حاضر ببينند و آنان را به دست فراموشی نسپارند و گمان نكنند كه آنان همان گونه كه شايع شده بود، فقط عالمان و فقيهانی هستند كه در عمل هرگز به كار ملت نمیآيند.
فرماندار شيروان تصريح كرد: علاوه بر آن ورود اخلاق اسلامی به سياست، ارتباط بيشتر با مردم و استفاده از جايگاه ولايتعهدی در راستای بيان نظرات و اعتقادات اسلامی از ديگر دلايل پذيرش ولايتعهدی مامون توسط امام رضا(ع) بود.
وی با اشاره به برگزاری همايش علمی پژوهشی آموزههای سياسی امام رضا(ع) در خراسان شمالی گفت: برگزاری همايشهايی با مضامين دينی در جامعه اسلامی ما بسيار حائز اهميت است و چند صباحی است كه اين مهم مورد توجه جدی برنامه ريزان و كارگزاران علمی، دينی و فرهنگی قرار گرفته است به گونهای كه بسياری انديشيده يا ناانديشيده به سمت آن میروند.
صفرنژاد افزود: اما اينكه همايشهايی از اين دست تا چه حد به اهداف مورد نظر خود نائل آمده و از كارآمدی لازم برخوردار است، موضوعی است كه كمتر مورد توجه متوليان اين مورد بوده است و بيشتر به جنبه شكلی و اجرايی آن توجه شده است.
فرماندار شيروان در بخش ديگر سخنان خود با اشاره به اينكه تمام تلاش امام رضا(ع) در معرفی جايگاه امامت و ولايت صورت گرفت، اظهار كرد: ولايت فقيه در انديشه اسلامی تداوم امامت در عصر غيبت محسوب میشود و براساس روايات فقيه جامع شرايط نائب امام معصوم محسوب میشود و امام(ع) ايشان را به عنوان حاكم جامعه اسلامی منصوب كردهاند.