کد خبر: 2589647
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۰:۲۰

اقامه قسط و عدل، شیوه سياست‌ورزی از نگاه امام رضا(ع) است

گروه انديشه: اولين پايه حكومت‌داری و سياست‌ورزی از نگاه امام رضا(ع) اقامه قسط و عدل است، آموزه سياسی رضوی به ما می‌آموزد که عزت اسلامی را حفظ كنيم و تن به ذلت ندهيم، ايشان با درايت و هنرمندی توانست اسلام و ولايت‌مداری را بسط دهد.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه خراسان شمالی، قاسم جعفری، عضو فراكسيون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی شنبه شب، 23 شهريورماه در مراسم اختتاميه همايش ملی علمی ـ پژوهشی آموزه‌های سياسی امام رضا(ع) اظهار كرد: آموزه سياسی رضوی، رهنمونی برای حفظ عزت اسلامی است.
وی افزود: اقامه قسط و عدل، شیوه سياست‌ورزی از نگاه امام رضا(ع) است، آموزه سياسی رضوی به ما ياد می‌دهد عزت اسلامی را حفظ كنيم و تن به ذلت ندهيم. سياست، علم و راهبرد اداره امور است، بايد سياست، دين و معرفت و آموزه‌های دينی را در خود داشته و منبعث از آن‌ها باشد.
نماينده مردم بجنورد در مجلس اظهار كرد: اولين پايه حكومت‌داری و سياست‌ورزی از نگاه امام رضا(ع) اقامه قسط و عدل است كه اين دو ركن بايد مورد توجه سياستمداران باشد.
وی با بيان اينكه در آیين رضوی به سرّ نگهداری بسيار توجه شده است، برگزاری همايش ملی علمی ـ پژوهشی آموزه‌های سياسی امام رضا(ع) را اقدامی ارزنده دانست و بر روح دادن به اينگونه برنامه‌ها و نشست‌ها در راستای تبيين آموزه‌های سياسی امام رضا(ع) تأكيد كرد.
نماينده مردم بجنورد در مجلس گفت: آموزه‌های حِكمی برای همه ما بسيار مهم است و ضرورت دارد حكمت‌ها را ياد بگيريم و به آن‌ها توجه كنيم. امام رضا(ع) بسيار هنرمندانه در گسترش ولايتمداری اقدام كرد، سراسر زندگی امام هشتم(ع) به‌ويژه زندگی سياسی ايشان سرشار از آموزه‌های سياسی است و ايشان با درايت و هنرمندی توانست اسلام و ولايتمداری را بسط دهد.
جعفری تصريح كرد: سياست و رفتار سياسی ايشان در حكومت عباسی از پذيرش مشروط ولايت‌عهدی و عدم دخالت در عزل و نصب‌ها تا اقامه نماز باران و نماز عيد فطر، بسيار با ظرافت و دقت انجام شد و موجب تثبيت ولايتمداری در شيعيان و توسعه آن شد.
جعفری ادامه داد: خداحافظی سياسی امام رضا(ع) با اصحاب در مدينه و نيز سخنانشان در مسير سفر اجباری‌شان از مدينه تا طوس پر از آموزه‌های سياسی است كه بايد برای مردم و به‌ويژه نسل جوان تبيين شود.
وی تصريح كرد: سخن معروفی كه آن حضرت در نيشابور به يادگار گذاشت، بهترين نظريه ولايتمداری است، در آنجا كه وجود خود و ولايت را از شروط مصونيت از عذاب خداوند و نيز از شروط اعتقاد به وحدانيت و نبوت عنوان كرد، ولايتمداری را به طرز شگفتی توسعه داد.
captcha