حجتالاسلام عباسعلی قلیزاده، امام جمعه فاروج، در گفتوگو با خبرگزاری بينالمللی قرآن(ايكنا) شعبه خراسان شمالی، با ذكر اينكه امام رضا(ع) شبيهترين مردم به پيامبر اكرم(ص) بود، افزود: امام رضا(ع) به اخلاق عالی و ممتاز آراسته و بدينسبب دوستی عام و خاص را به خود جلب فرموده بود.
وی ادامه داد: نامگذارى اول تا يازدهم ذيقعده يعنى فاصله ميان ولادت فاطمه معصومه(س) و حضرت امام رضا(ع) جداى از آنكه يك كار ذوقی و قريحهپسند است، فرصت نگاهى عميقتر به نعمت بىبديل هاديان الهى و تقويت ارتباطى همهجانبه با آنهاست.
وی با تاكيد بر معنا بخشيدن به جشن و شادى در مناسبتهاى مذهبى و ولادتهای اهل بيت(ع) گفت: نبايد در اين مناسبتها صرفاً به شادىهایى معمولى گرايش يافت و لازم است در عين يافتن و ارائه شيوههاى نو به سمت شادىهاى عميق و ماندگار همچون تقويت ايمان، اعمال صالحه يا احياء روحيه خدمت به بندگان خدا و رفع مشكلات نيازهاى آنها حركت كرد.
حجتالاسلام قلیزاده افزود: اين دهه فرصت مناسبی برای همهجانبه و عميق كردن نوع نگاه به شخصيت و عملكرد دو مولود بزرگوار آن و چرایى حضورشان در اين مرز و بوم و آثار و بركات مستمر آن، كه نه فقط جنبههاى احساس فردى بلكه زمينههاى گسترده اجتماعى و حتى سياسى - حكومتى را نيز دربرمىگيرد، است.
رئيس شورای فرهنگ عمومی فاروج با بيان اينكه پيامبر اكرم(ص) يكی از مهمترين دلايل برانگيختگی خود را به كمال رساندن مكارم اخلاق دانسته است، اضافه كرد: نگاهی هرچند گذرا به قرآن و سنت پيامبر(ص) و امامان معصوم(ع) اين نكته را بهخوبی آشكار میسازد كه اين بزرگواران پيش از راهبری مردم به خير و صلاح، نخست خود را به خصال نيكو میآراستند و از اين حيث الگويی عملی و راستين از خير و نيكی به آنها ارائه میدادند.
وی عنوان داشت : امامرضا(ع) نيز به دليل اتصال به خاندان وحی و نبوت، چونان پدران و نياكان خويش، همت خود را بر تخلق به اخلاق الهی قرار داده بود و از اين رو، الگويی بینظير و زنده برای مردمان همعصرش و همه دورانها به يادگار گذاشت.
وی با بيان اينكه اين امام همام ، كسی را با عمل و سخن خود نمیآزرد، تا حرف مخاطب تمام نمیشد، سخنش را قطع نمیكرد و هيچ حاجتمندی را مأيوس باز نمیگرداند،اظهار كرد: بررسی سيره امام رضا (ع) می توان به اخلاق اسلامی دست يافت .
وی كم خوابيدن، بسيار قرآن خواندن همراه با تدبر در آن، احسان و صدقه دادن را از ويژگیهای اخلاقی امام رضا (ع) برشمرد وگفت: با مردم به نرمی سخن میگفت و هيچگاه با سخنش كسی را نمیآزرد.
وی اضافه كرد: اين دهه فرصت مناسبی است تا به شناخت امام هشتم برسيم وبا الگو گرفتن از سيره ايشان، زمينه اصلاح جامعه را فراهم كنيم.