کد خبر: 3617919
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۱

امام جمعه بجنورد تشریح کرد؛ارزش‌ها و آفت‌ها در مکتب اسلام

گروه معارف: امام جمعه بجنورد گفت: در آموزه‌های دینی ارزش‌ها به‌ عنوان گل خوشبو و معطر بوده و ضد ارزش‌ها مانند علف‌های هرز و خارهای مزاحم هستند که از آن به آفت‌ها یاد شده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان‌شمالی، به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی، آیت الله ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی امروز در جلسه تفسیر موضوعی قرآن کریم با اشاره به ارزش‌ها و آفت‌ها در مکتب اسلام، اظهار کرد: کنار هر گل خاری هست و در همسایگی هر گیاه زیبا، علف هرز نیز می‌روید و در مسیر هموار ممکن است حفره‌ها و دست‌اندازها و سرعت‌گیرهایی وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: در آموزه‌های دینی ارزش‌ها به‌ عنوان گل خوشبو و معطر بوده و ضد ارزش‌ها مانند علف‌های هرز و خارهای مزاحم هستند که از آن به آفت‌ها یاد شده است.
آیت الله یعقوبی خاطرنشان کرد: آفت‌ها و آسیب‌ها مانند ظلمت‌ها هستند که اقسام و انواع گوناگون و چهره‌های متفاوت دارند؛ اما نور یک چهره بیشتر ندارد و هر روز به رنگی درنمی‌آید.
وی با اشاره به اینکه ایمان و شرک یکی از دوگانه‌های ارزش و ضدارزش است، افزود: امام علی(ع) می‌فرماید «آفة الأیمان الشرک» و تأکید می‌کند آفت ایمان شرک است.
آیت الله یعقوبی با بیان اینکه نخست باید ایمان را بشناسیم تا آفت آن یعنی شرک را بتوانیم به‌ درستی شناسایی کنیم، اضافه کرد: واژه‌شناس قرآنی، راغب اصفهانی در تبیین واژه ایمان می‌نویسد: ایمان بر دو گونه است گاهی به شکل متعدی است مانند «آمنته» یعنی «جعلت له الأمن» به کسی پناه دادن و او را در امنیت قرار دادن که ایمان به این معنی به خداوند هم اطلاق می‌شود و به او می‌گوییم «یا مؤمن» یعنی ای خدای ایمنی‌بخش و آرامش آفرین و گاهی غیرمتعدی است و معنایش این است که او در امنیت قرار گرفت و آرامش بر وجودش حاکم شد.
وی ادامه داد: از آنجا که ایمان به شریعت آسمانی به انسان اطمینان دل و آرامش جان عطا می‌کند، آدمی را از تزلزل و تذبذب نجات می‌دهد و حوزه جان انسان را طمأنینه می‌بخشد، به باور توحیدی و الهی ایمان و به شخصی که این باور را دارد باشد، مؤمن می‌گویند.
آیت الله یعقوبی با اشاره به ارکان ایمان و با بیان اینکه ایمان دارای سه رکن است، گفت: باور و پیوند قلبی و روحی، به زبان آوردن آن باور قلبی و عمل کردن و اقدام بر اساس آن ایمان سه رکن اصلی ایمان هستند.
استاد درس خارج فقه حوزه علمیه خراسان شمالی گفت: امام علی(ع) می‌فرماید «الاْیمانُ مَعْرِفَةٌ بِالْقَلْبِ، وَ اِقْرارٌ بِاللِّسانِ، وَ عَمَلٌ بِالاْرْکانِ»؛ ایمان شناخت و پیوند قلبی و آشکار کردن آن و شناخت بر زبان و اقدام و عمل بر اساس آن است.
captcha