مهران گرمهای، رئیس پارک علموفناوری استان، در گفتوگو با ایکنا از خراسان شمالی، با اشاره به اینکه در سال گذشته تنها شش شرکت دانشبنیان در استان وجود داشته است، بیان کرد: رسالت اصلی پارک علموفناوری ترویج حوزه فناوری، کارآفرینی و نوآوری است که ازسنهای پایین در دستور کار است تا زمانی که یک شخص به مرحله دانشگاهی میرسد و در سنهای پایین با برگزاری رویدادهای کوچک مثل«داستان موفقیت» افراد از سنهای پایین وارد این حوزه میشوند و در مراحل بالاتر و جدیتر برنامههایی مانند«استارت آپ ویکند» برگزار میشود.
وی با بیان اینکه مخاطب پارک علموفناوری محدودیت سنی ندارد، اظهار کرد: در ابتدا که افراد وارد میشوند از طریق کانونهای شکوفایی و خلاقیت پارک علموفناوری، ایدههای اولیه خود را بیان میکنند و حمایتهای اولیه کوچکی که بیشتر بلاعوض است انجام میشود.
گرمهای با تاکید براینکه معمولا با افراد سروکار نداریم، ادامه داد: تجربه خوشایندی از امور فردی نداریم و گروه فناور است که با پارک در ارتباط هستند و به عنوان هسته فناور جذب میشوند و حمایتهای بلاعوض را دریافت میکنند.
رئیس پارک علموفناوری خراسان شمالی اضافه کرد: در بازده زمانی یک ساله محدودیت منابع وجود داشته است و از همین جهت تلاش بر افزایش شرکتها نبوده است و هدف اصلی توسعه و مؤثر کردن هرچه بیشتر شرکتهای موجود در دستور کار داشته است.
وی با تاکید براینکه مشکل بسیاری از شرکتها و هستههای فناور، مسائل مالی نیست، بیان کرد: در سالهای گذشته رویدادهای متعددی برگزار میشد اما مورد استقبال شرکتها و نخبگان استان نبود، اما در حال حاضر از تعدد رویدادها کاسته شده است اما رویداد بزرگ برگزار شده است و از تاپترین افراد همان حوزه دعوت شده است که همین مسئله موجب شده است تا تقاضا برای برگزاری رویدادهای اینچنینی افزایش داشته باشد.
گرمهای اظهار کرد: از اینکه هستههای فناور ما تبدیل به شرکت دانشبنیان شوند بسیار استقبال میکنیم و تا زمانی که هستههای فناور در استان فعال باشند، حمایتها باید استانی باشد اما زمانی که تبدیل به شرکت دانشبنیان میشوند حمایتها از طرف معاون علمیوفناوری رئیس جمهور انجام میشود که حمایتهای بسیار کلانی است و سختگیری بسیاری نیز در تبدیل هسته فناور به شرکت دانشبنیان وجود دارد.
رئیس پارک علموفناوری خراسان شمالی عنوان کرد: زمانی که هسته فناور تبدیل به شرکت دانشبنیان میشود حمایتهای بدون سقف از آن شرکت صورت میگیرد و به طور کلی نظام در پشت آن شرکت قرار میگیرد که برای شرکتهای دانشبنیان بسیار مفید است و موجب پیشرفت آنان میشود.
وی با اشاره به اینکه در سند توسعه استان تمرکز برانسان است، ادامه داد: با توجه به اینکه بخش زیادی از جمعیت استان روستانشین هستند، مرکز نوآوری روستای خلاق در استان فعال است که این مرکز نوآوری در شیروان است و فعالیتی که انجام میشود استانی است که با جرات میتوان گفت 20 درصد از محتوای روستای خلاق در کشور توسط مرکز نوآوری خراسان شمالی تولید میشود.
رئیس پارک علموفناوری خراسان شمالی تصریح کرد: فناوارن پولساز فناورانی هستند که نگاه استانی ندارند و به دنبال اهداف بالاتر در سطح ملی و بین المللی هستند.
گرمهای افزود: در استان ما سابقه نداشته است که مجموعه، نهاد و یا دستگاهی اعلام کنند که در یک موضوعی نیاز به فناوری دارند و در حال حاضر که تقریبا تمام افراد اهمیت فناوری را درک کردهاند باید در این حوزه نیز فعالیت جدی انجام شود.
وی تاکید کرد: اگر در یک سال پیش فضایی در اختیار شرکتهای دانشبنیان بوده است چهار برابر فضا برای ما دستاورد داشته است و در حال حاضر منابع وجود دارد و این فناوران هستند که هدایتگر ما شدهاند.
رئیس پارک علموفناوری خراسان شمالی تصریح کرد: برخی از شرکتهای دانشبنیان ما با توجه به تحریمهای بینالمللی با مشکلات بسیاری مواجه شدند اما برخی از آنان نیز از تحریمها به عنوان یک فرصت استفاده کردند و پیشرفت چشمگیری داشتند.