کد خبر: 3926926
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۳۹۹ - ۰۷:۳۷

اثرات مثبت فهم قرآن در ماندگاری حفظ / حافظان نسل جدید صبور باشند

مدیر مؤسسه قرآنی «بقیة‌الله» بجنورد با اشاره به اینکه تکرار آنچه حفظ شده است در ماندگاری آیات قرآن بسیار مؤثر است، اظهار کرد: در کنار تمام عواملی که در حفظ مؤثر است، مهم‌ترین عامل، فهم و درک قرآن است که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

اثرات مثبت فهم قرآن در ماندگاری حفظ/ صبر و حوصله از نیازهای حافظان نسل جدید استمدینه قاسمی، مدیر مؤسسه قرآنی بقیة‌الله بجنورد، در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان شمالی، با اشاره به اینکه ماندگاری حفظ قرآن در سنین پایین بیشتر است، اظهار کرد: در گذشته حافظان با شرایط بسیار سخت اما با پشتکار بسیار در حوزه حفظ ورود پیدا می‌کردند و از همین جهت ماندگاری بسیاری نیز در آنچه حفظ می‌کردند وجود داشت که این نشان از اهمیت تکرار آیات در مسیر حفظ قرآن است.

وی با بیان اینکه عدم وجود امکانات در گذشته، در کاهش سرعت حفظ بسیار مؤثر بود، اظهار کرد: از وقتی سرعت حفظ با کمک نرم‌افزارها و امکانات مربوطه افزایش پیدا کرده، ماندگاری حفظ با کاهش رو به رو بوده که نیاز است نسل جدید بر روی تثبیت آنچه حفظ کرده‌اند بیشتر زمان بگذارند و حوصله بیشتری را در این مسیر به کار گیرند.

قاسمی با تأکید بر اینکه نسل جدید در حوزه حفظ قرآن بسیار موفق‌تر از نسل گذشته می‌تواند باشد، تصریح کرد: ذهن نسل جدید بسیار تکامل یافته و اگر روش‌های حفظ به خوبی و براساس نیازهای نسل جدید، تغییر پیدا کند، به طور قطع بسیار مؤفق‌تر از نسل‌های گذشته خواهد بود. اساتید حفظ قرآن نباید توجه یک جانبه‌ای به سرعت حفظ داشته باشند و باید توجه متوازنی به ماندگاری آنچه حفظ می‌شود نیز داشته باشند تا بتوان این دو مقوله را در کنار یکدیگر پرورش داد.

وی با اشاره به اینکه تکرار آنچه در قرآن حفظ شده است در ماندگاری حفظ بسیار مؤثر است، اظهار کرد: در کنار تمام عواملی که در ماندگاری حفظ قرآن مؤثر است، مهم‌ترین عامل، فهم و درک قرآن است که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

قاسمی با بیان اینکه فهم و درک قرآن، از سرعت حفظ می‌کاهد، اظهار کرد: حفظ قرآن همراه با درک مفاهیم، روشی بسیار اصولی است که در ماندگاری حفظ نیز اثرات مثبتی دارد و باید یادمان باشد که هدف از حفظ قرآن، به کارگیری آنچه در قرآن آمده، در زندگی فردی و اجتماعی است و از همین جهت اگر می‌خواهیم اثرات قرآن در زندگی شخصی بیشتر باشد، باید از درک و فهم آیات قرآن غافل نشویم.

وی با اشاره به نزول آیات بر پیامبر گرامی اسلام(ص)، تصریح کرد: زمانی که آیات قرآن بر پیامبر گرامی اسلامی(ص) نازل می‌شد، ایشان گروه‌های 10 نفره تشکیل می‌دادند و به بیان مفهوم آیات می‌پرداختند که این نشان از اهمیت درک و فهم آیات قرآن در جامعه امروزی دارد. در حال حاضر حفظ موضوعی قرآن را در دستور کار گرفتیم و این روش از حفظ به این گونه است که موضوعی انتخاب می‌شود و تمام آیات مربوط به آن موضوع از قرآن استخراج می‌شود و قرآن‌آموزان به حفظ آن می‌پردازند که تاکنون در علاقه‌مندی و ماندگاری حفظ قرآن بسیار مؤثر بوده است.

قاسمی با اشاره به اینکه شروع حفظ قرآن در سنین پایین بسیار بهتر است، اظهار کرد: افرادی هستند که در سنین بیش از 50 سال حفظ قرآن را شروع کردند اما آموختن قرآن به کودکان، مانند حکاکی بر روی سنگ است و تا پایان عمر در زندگی آن شخص مؤثر است که این مسئله باید مورد توجه قرار گیرد.

وی در پایان تصریح کرد: به کارگیری صبر و حوصله و همچنین افزایش پشتکار، از نیازهای حافظان قرآنی نسل جدید است.

انتهای پیام
captcha