کد خبر: 4040712
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۸

وجود 3600 کتابخانه در کشور

سرپرست معاونت برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات کتابخانه‌های عمومی کشور از وجود 3600 کتابخانه در کشور خبر داد.

سید باقر میرعبدالهی، سرپرست معاونت برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات کتابخانه‌های عمومی کشوربه گزارش ایکنا از خراسان شمالی، سید باقر میرعبدالهی، سرپرست معاونت برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات کتابخانه‌های عمومی کشور، 15 اسفندماه، در حاشیه آیین تکریم و معارفه مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان شمالی که در سالن اجتماعات کتابخانه علامه دهخدا برگزار شد، در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در حال حاضر 2700 کتابخانه نهادی در کشور وجود دارد، اظهار کرد: مجموع کتابخانه‌های کشور 3600 کتابخانه است که از این تعداد 2700 کتابخانه نهادی است.

وی با بیان اینکه 7 هزار نیرو در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور مشغول به فعالیت هستند، افزود: 70 درصد کتابدارها در سطح کشور، خانم هستند.

سرپرست معاونت برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به اینکه سرانه مطالعه را نمی‌توانیم در قالب آمار بیان کنیم، اضافه کرد: مطالعه روزنامه، فضای مجازی، نشریه و هرآنچه که موجب افزایش دانایی شود، مطالعه محسوب می‌شود که اگر این بخش‌ها تحلیل شود، سرانه مطالعه بسیار تغییر می‌کند.

میرعبدالهی با تأکید براینکه با در مطالعات در حوزه‌های مختلف، وضعیت سرانه مطالعه ما نسبت به سایر کشورها بد نیست، افزود: در سنت ایرانی و اسلامی تفکر بیش از اینکه در فلسفه خود را نشان دهد، در سنایی غزنوی،نظامی و... خود را نشان می‌داد و استقبال مردم نیز از حوزه ادبیات بسیار زیاد بود که نباید از این موضوع غافل شویم.

وی با اشاره به اینکه ایرانی‌ها قوم شفاهی هستند، تصریح کرد: مراجعه مکتوب در گذشته اندک بود و و نقل آثار به صورت شفاهی انجام می‌شد.

سرپرست معاونت برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات کتابخانه‌های عمومی کشور ادامه داد: بخش زیادی از مراجعه‌ها به کتابخانه‌های کشور مربوط به دختران و پسران محصل است که برای مطالعه کتاب‌های درسی خود به کتابخانه مراجعه می‌کنند.

انتهای پیام
captcha