کد خبر: 4059323
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۲

خرمشهر با مقاومت جانانه فتح شد

سوم خرداد ماه، سالگرد فتح خرمشهر و رشادت دلیرمردان بی‌ادعا است که این روز مبارک و خاطره‌انگیز تا ابد در تاریخ و در دلها می‌ماند؛ خرمشهر تجلی قدرت لایزال الهی بود که در طرح عملیاتی غرور آفرین کربلا ۳ و به دست توانای مردم خداجو و مومن، با اقتدا به مولای متقیان و با رمز «علی ابن ابیطالب» به نام مقدس «بیت المقدس» ظهور کرد.

خرمشهر با مقاومت جانانه فتح شدعملیات بیت المقدس از جمله طولانی‌ترین عملیات‌های دوران دفاع مقدس است که در ۱۰ اردیبهشت ۱۳۶۱ با رمز «یا علی ابن ابی‌طالب» به فرماندهی مشترک سپاه و ارتش و با هدف آزادسازی خرمشهر آغاز شد.

این عملیات طی چندین مرحله انجام شده و در نهایت در سوم خرداد ماه آزادی خرمشهر را رقم زد و رهبر کبیر انقلاب در این رابطه در اوج خداباوری و اخلاص، فرمود: «فتح خرمشهر فتح خاک نیست، فتح ارزش‌های اسلامی است. خرمشهر شهر لاله های خونین است. خرمشهر را خدا آزاد کرد».

سوم خرداد یک حماسه ملی است؛ اگر حضور ملت در صحنه جبهه‌های دفاع نبود، نه حماسه آن پیروزی تحقق می‌یافت و نه حماسه حضور مردم در جشن پس از پیروزی.

اگر امروز در هر شهر و روستا به گلزار شهیدان گذر و تاریخ نقش بسته بر سنگرها را مرور کنیم، خواهیم دید که مجموعه شهیدان سوم خرداد ۱۳۶۰ الگویی کوچک از ملت مقاوم ایران است که چونان سپهری پر ستاره می‌درخشد.

شادی‌های به یاد ماندنی خودجوش و سراسری پس از آزادسازی خرمشهر نیز برگ دیگری از این حماسه ملی بود و نشان داد که مردم سراسر اقطار و بلاد ایران اعم از آن که هرگز خرمشهر را به چشم دیده باشند یا نه چگونه از شنیدن خبر این پیروزی ساعتها به دست افشانی و پایکوبی پرداختند و هزیمت دشمن اشغالگر را از خاک میهن جشن گرفتند.

این پیروزی به لحاظ نظامی، نقطه عطفی در تاریخ جنگ ایران و عراق شناخته شده و از این روز به عنوان نمادی از پیروزی، مقاومت و ایستادگی در برابر دشمن یاد می‌ شود.

احیاء امیری، فرمانده گردان شهید قاسمی که از افرادی بود که در انجام عملیات بیت المقدس برای آزادسازی خرمشهر حضور داشت در گفت و گو با ایکنا از خراسان شمالی، اظهار کرد: زمانیکه وارد این عملیات شدم  21 سال بیشتر نداشتم.

وی با بیان اینکه عملیات بیت المقدس 23 روز طول کشید، افزود: این عملیات از تاریخ 10 اردیبهشت ماه آغاز شد و تا سوم خرداد ماه ادامه یافت.

وی ادامه داد: این عملیات به صورت مرحله به مرحله انجام می گرفت و پیش روی ها انجام می شد و مرحله سوم تا چهارم حدود یک هفته تا 10 روز ادامه یافت.

امیری با اشاره به اینکه در مرحله چهارم این عملیات به سوی خرمشهر در حرکت بودیم مجروح شدم، اظهار کرد: طی انجام عملیات ترکش به سرم اصابت و سپس کمانه کرد و رد شد و پزشک معالج اصرار داشت که ادامه حضور در عملیات را رها کنم و برای درمان به عقب بازگردم.

وی تاکید کرد: اگر به علت این مشکل به عقب باز می گشتم سایر بچه های حاضر در گردان احساس تنهایی می کردند اما با اصرار و پافشاری حضور در عملیات را ادامه دادم.

وی تصریح کرد: باید از بروز عفونت در سر جلوگیری می کردم اما هوا آنقدر گرم بود که احتمال عفونت وجود داشت به همین دلیل هم رزم ها اقدام به ساخت سایه بانی برای اینکه از سایه آن استفاده کنم کردند اما این سایه بان در تیررس عراقی ها بود و هر زمانی که در زیر آن قرار می گرفتنم دشمن شروع به تیراندازی می کردند که بالاخره آن را نابود کردند.

امیری افزود: از آنجایی که عراقی ها نمی خواستند خرمشهر دست نیروهای ایرانی بیفتد، درگیری ها طی مرحله سه تا چهار از عملیات بیت المقدس به صورت شبانه روزی بود و بالاخره توانستیم در سوم خرداد این شهر را از اشغال عراقی ها خارج کنیم.

وی ادامه داد: ما جزء اولین نیروهایی بودیم که بعد از فتح خرمشهر وارد این شهر شدیم و اولین نماز جماعت را به امامت آیت الله عبدالحسن شیرازی در مسجد جامع خرمشهر به جا آوردیم.

انتهای پیام
captcha