حسن پارسی پور، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان شمالی در گفتوگو با ایکنا، تصریح کرد: تامین منابع اعتباری پروژههای اولویت بندی شده، مشخص شدهاند تا در فرآیند تخصیص اعتبار دچار مشکل نشوند.
وی به سفر و پروژههای سفر رئیس جمهور به خراسان شمالی اشاره و اظهار کرد: در همین راستا نشست و برنامه ریزیهایی برای سفر رئیس جمهور به این استان انجام شده تا از برکات سفر بهره بیشتری برای توسعه استان برده شود.
پارسی پور افزود: نشست با نهاد ریاست جمهوری، سازمان برنامه و بودجه انجام و پروژههایی نیز که پیشرفت فیزیکی آن ها بالا بود پیشنهاد شد که سعی بر آن است تا به سوی تعریف پروژهای جدید گام برداشته نشود.
این مقام مسئول با بیان اینکه ۱۸۰۰ پروژه نیمه تمام غیر مستمر در این استان وجود دارد، ادامه داد: میانگین پیشرفت فیزیکی پروژههای نیمه تمام در این استان بالای ۵۰ درصد است.
وی بیان کرد: درباره اختصاص خط اعتباری بانکی به منظور ارائه تسهیلات به طرحهای تولیدی و سرمایه گذاری در استان نیز تصمیم گیریها انجام شده است.
مصطفی عربی، معاون سازمان برنامه و بودجه خراسان شمالی نیز در ادامه از وجود 1800 نیمه تمام در این استان خبر داد.
وی اظهار کرد: از این تعداد ۳۰۰ پروژه بالای ۸۰ درصد و ۲۰۰ پروژه نیز بالای ۶۰ تا 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
وی با بیان اینکه تعدادی از این پروژه متعلق به سال ۹۰ هستند، گفت: برای تکمیل این پروژهها بر اساس بررسیهای صورت گرفته رقم 1000 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که اگر اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این پروژهها در سال جاری بررسی شود به طور حتم افزایش چشم گیری خواهد داشت.
این مقام مسئول افزود: اعتبار اختصاص یافته در سال گذشته برای تکمیل پروژههای نیمه تمام، 2 هزار میلیارد تومان بوده که ۱۰۰۰ میلیارد تومان از آن اختصاص یافته و ۶۰ درصد نیز به صورت اسناد بوده است.
وی ادامه داد: کاهش درآمدهای نفتی و به دنبال آن کاهش اعتبارات از این محل برای اجرای پروژهها یکی از دلایل کند شدن اجرای پروژهها بوده است.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر در گذشته اعتبارات اختصاص یافته به صورت نقد بوده اما هم اکنون به صورت سند است و علاوه بر آن قیمت تمام شده اجرای پروژهها نیز بسیار افزایش یافته و این دلایل نیز بر کندی اجرای پروژهها تاثیر گذاشته است.
عربی ادامه داد: طی یکی دو سال گذشته در این استان افزایش اعتبار وجود داشته اما از آنجایی که قیمتها بالا رفته، هزینه اجرای پروژهها نیز بسیار افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته اختصاص اعتبارات به صورت نقدی در این استان افزایش پیدا کرده است، اظهار امیدواری کرد که امسال هم این روند ادامه یابد و علاوه بر آن اختصاص اعتبارات نیز منظمتر شود.
رضا نعیمی، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی نیز در گفتوگو با ایکنا، با اشاره به اینکه طی سفر رؤسای جمهور پیشین به خراسان شمالی تعدادی پروژه در حوزه آب و فاضلاب مصوب شده است که برخی از آنها تکمیل و به مرحله بهره برداری نرسیدهاند، گفت: پروژههای ساخت مخازن آب از جمله پروژههایی هستند که در سفرهای پیشین رؤسای جمهور به این استان با حجم 59 هزار و 200 متر مکعب در چهار نقطه مصوب شده که این پروژهها در حال ساخت هستند و هنوز تکمیل نشدهاند.
وی افزود: پروژه حفر، تجهیز و انتقال بیش از 40 حلقه چاه آهکی از دیگر پروژههایی است که برای آبرسانی به روستاها و شهرها مصوب شده بودند و هنوز تکمیل نشدهاند.
به گفته نعیمی ساخت 6 مجتمع آبرسانی روستایی از دیگر پروژههای است که در سفرهای پیشین ریاست جمهوری مصوب شده و دارای ردیف اعتباری هستند و باید تکمیل شوند.
وی به پروژه تامین آب پایدار نیز اشاره کرد و گفت: با اجرای این پروژه باید آب پایدار جایگزین آب سدهای اسفراین، شیروان و بجنورد شود که این پروژه نیز در حال اجرا است.
این مقام مسئول با اشاره به طرحهای فاضلاب مصوب شده در سفرهای پیشین روسای جمهور به این استان گفت: طرح فاضلاب بجنورد در گذشته بوده است و باید تسویه خانه و ایستگاه پمپاژ ساخته شود.
حمید امیری، مدیر کل ورزش و جوانان خراسان شمالی نیز در ادامه در گفتوگو با ایکنا، اظهار کرد: از سال 90، حداقل 15 تا 16 پروژه در حوزه ورزش و جوانان در سفرهای روسای جمهور مصوب شدهاند که به بهره برداری نرسیدهاند.
وی افزود: حدود هشت پروژه ورزشی مربوط به سفرهای محمود احمدی نژاد به این استان بوده است.
امیری ادامه داد: ساخت خانه جوان و خوابگاه ورزشکاران از جمله پروژههایی بوده است که در سفرهای احمدی نژاد به این استان مصوب شد که تاکنون تکمیل نشدهاند.
وی توضیح داد: برای خوابگاه ورزشکاران در آن زمان مبلغ پنج میلیارد تومان اعتبار نیاز بود که فقط دو میلیارد تومان اختصاص یافت و این مقدار فقط برای تامین مصالح و فندانسیون استفاده شد و در حال حاضر برای تکمیل آن 20 میلیارد تومان اعتبار نیاز است اما یکی از پروژههای ورزشی ضروری در این استان به شمار میرود.
این مقام مسئول افزود: سالن ورزشی 6000 بجنورد با 45 درصد پبشرفت فیزیکی، سالن سه هزار نفره شیروان و سالن دو هزار نفره اسفراین از دیگر پروژههایی بوده که در زمان احمدی نژاد در این استان مصوب شد اما هنوز تکمیل نشدهاند.
وی ادامه داد: در زمان سفرهای حسن روحانی به استان نیز پنج پروژه ورزشی در شهرستان راز و جرگلان مصوب شد که پیشرفت فیزیکی آنها در اندازه ساخت فوندانسیون بوده است.
گفتنی است؛ محور چهار خطه بجنورد _ جنگل گلستان بخشی از محور سراسری بهشهر _ گرگان_ مشهد است که در سفر احمدی نژاد به این استان مصوب و البته جزء پروژههایی بوده که در سفرهای روحانی نیز تصویب شده تا اعتبار برای تکمیل را دریافت کند که این محور سراسری بیش از ۵۶۰ کیلومتر طول دارد که ۲۷۲ کیلومتر از آن در حوزه استحفاظی راه و شهرسازی خراسان شمالی قرار دارد.
حجم زیادی از این پروژه در این استان ساخته شده و هنوز مقداری از آن باقی مانده است که تکمیل این پروژه از آنجایی که بیشتر تصادفات مرگبار در این استان در این محور رخ میدهد، امری ضروری است.
راه آهن از دیگر کمبودهای خراسان شمالی است که دولتهای مختلف بارها وعده پیگیری و احداث آن را دادهاند. راه آهن گرگان _ بجنورد _ مشهد تاکنون چندین مرتبه توسط مسئولان کشوری کلنگ زنی شده است اما هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.
انتهای پیام