به گزارش ایکنا از خراسان شمالی به نقل از روابط عمومی تبلیغات اسلامی خراسان شمالی، حجت الاسلام و المسلمین سید ابوالفضل موسوی، استاد حوزه خانواده، در دوره آموزشی سبک زندگی با «محوریت حیا» که عصر روز گذشته برگزار شد، با اشاره به اینکه با وجود پیشرفتها و موفقیتهای بسیاری که در سالهای گذشته برای کشور محقق شده است؛ اما باید نسبت به کاهش آسیبهای اجتماعی حساسیت بیشتری به کار گرفت، اظهار کرد: آسیبهای اجتماعی در واقع مجموعهای از ناهنجاریهایی است که در جامعه وجود دارد و میتواند رنجها و چالشهای روانی، جسمی و یا مادی بر افراد وارد کند.
حجتالاسلام و المسلمین موسوی افزود: ناهنجاریهای رفتاری به وجود آمده در جامعه همان آسیبهای اجتماعی است که پیامدهای نامطلوبی دارد و باعث میشود روند عادی جامعه دچار به هم ریختگی و آشفتگی شود.
وی اظهار کرد: از منظر جامعهشناسی اگر بخواهیم ببینیم که چه چیزی در ساختار کلان جامعه نقش دارد، درمییابیم که این خانواده است که به عنوان اساسیترین نهاد اجتماعی این نقش را به عهده دارد.
حجتالاسلام و المسلمین موسوی با بیان اینکه خانواده به عنوان یک کانون پیشرفت و موفقیت در جامعه به شمارمیرود، تصریح کرد: این در حالی است که در دنیای کنونی خانواده به عنوان یک نهاد مهم و اساسی در سطح جامعه همواره در حال تغییر و دگرگونی بوده است و از این رو هرچه بتوان در مراقبت از کانون خانواده و حفظ پایههای آن اقدام کرد به همان اندازه میتوان آثار و نتایج مثبت آن را در سطح جامعه مشاهده کرد.
وی ادامه داد: در واقع یک رابطه دو سویه بین خانواده و جامعه وجود دارد که با انسجام و پیوستگی اجتماعی این نقشها در سطوح مختلف جامعه محکمتر میشود، خانواده یک نهاد بنیادی در جامعه است که با برطرف کردن نیازهای اساسی آن به بقای نظم اجتماعی کمک شایانی میکند از همین رو پرداختن به این بنای مقدس و بنیادین و حمایت و هدایت آن به جایگاه واقعی و متعالی خود، همواره سبب اصلاح خانواده بزرگ انسانی و غفلت از آن موجب دور شدن بشر از حیات حقیق و سقوط به ورطه نابودی است.
حجتالاسلام و المسلمین موسوی بیان کرد: بررسی شیوههای تربیتی والدین در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، فراهم کردن تمهیدات پیشگیرانه، تقویت ارتباطهای عاطفی میان اعضای خانواده و توجه به ارزشهای اخلاقی و معنوی در زندگی از راهکارهای تحکیم بنیان خانواده و کاهش آسیبهای اجتماعی است و دولت باید مشکلات و خلاهای قانونی و حتی قوانین مزاحم در زمینه پیشگیری و مقابله با آسیبهای اجتماعی را شناسایی و برای رفع آن با بهرهگیری از نظر متخصصان امر چارهجویی کند.
وی افزود: با این وصف میتوان گفت آنچه در کاهش و مهار آسیبهای اجتماعی نقش بسیار مهمی دارد، تحکیم بنیان خانواده است. از همین رو راهکارهای تقویت بنیان خانواده را باید افزایش داد.
انتهای پیام