به گزارش ایکنا از خراسانشمالی، خان محمد میلانلویی، دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای استان امروز ششم اردیبهشت ماه در نشست خبری اظهار کرد: : در سال ۱۴۰۳ منابع بانکی استان ۵۹ هزار میلیارد ریال افزایش داشته اما در مقابل، میزان مصارف بانکی ۱۳۵ هزار میلیارد ریال رشد کرده است. این امر نشان میدهد سیستم بانکی استان از محل منابع داخلی خود اقدام به پرداخت تسهیلات کرده است.
وی با بیان اینکه اولویت نظام بانکی حمایت از تولید است که منجر به رونق اقتصادی و کاهش بیکاری میشود، اظهار کرد: بانکها واسطههای مالی هستند که وظیفه تجهیز منابع و تخصیص بهینه آنها را برعهده دارند،بخشی از تسهیلات نیز بر اساس قانون بودجه و بهصورت تکلیفی پرداخت میشود که ۷۵ درصد از تسهیلات پرداختی استان را شامل میشود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۶ بانک با ۱۸۶ شعبه در استان فعالیت میکنند و بیش از ۲۰۰۰ نفر پرسنل بانکی در این بخش اشتغال دارند، افزود: مانده تسهیلات بانکی استان از زمان تأسیس تاکنون به ۵۶۰ هزار و ۶۹۸ میلیارد ریال رسیده است.
میلانلویی با بیان اینکه شاخص نسبت منابع به مصارف بانکی باید ۸۰ به ۲۰ باشد، گفت: این نسبت در خراسان شمالی به ۱۴۸ درصد رسیده که نشاندهنده ناترازی شدید نقدینگی در استان و کسب رتبه نخست ناترازی بانکی در کشور است.
دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای استان گفت: ۱۳بانک عضو کمیسیون هماهنگی بانکها هستند، که کل مطالباتشان بیش از ۱۱ هزار میلیارد ریال که این عدد تا پایان اسفند سال گذشته به ۲۳ هزار و ۴۱۶ میلیارد رسیده که شاهد رشد ۹۶.۵۴ درصد هستیم.
میلانلو تصریح کرد: تا پایان اسفند ماه پارسال هفت هزارو ۷۰۱ فقره وام ازدواج به مبلغ ۲۶ هزار و ۵۳۰ میلیارد ریال پرداخت شده که به علت ناترازی منابع ممکن است پرداختها با تأخیر انجام شود.
وی با بیان اینکه شش هزار و ۷۲۶ فقره در صف انتظار وام ازدواج هستند، گفت: برای وام فرزند آوری ۷ هزار و ۵۷ فقره پرداخت شده بیش از شش هزار نفر در صف انتظار هستند.
انتهای پیام