نرمش قهرمانانه اتخاذ تدابير اصولی برای رسيدن به هدف بزرگتر است
کد خبر: 2595381
تاریخ انتشار : ۰۴ مهر ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۷

نرمش قهرمانانه اتخاذ تدابير اصولی برای رسيدن به هدف بزرگتر است

شعب خارجی: سفير جمهوری اسلامی ايران در آذربايجان با اشاره به بيانات اخير مقام معظم رهبری در رابطه با نرمش قهرمانانه گفت: اين نوع نرمش به معنای اتخاذ تدابير اصولی و شجاعانه برای دستيابی به يك هدف بزرگتر است.

محسن پاك‌آيين، سفير جمهوری اسلامی ايران در آذربايجان، در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) گفت: نرمش قهرمانانه يعنی اينكه سياستگذاران با حفظ اصول نظام، قدرت مانور در مذاكرات را داشته باشند و بتوانند تصميماتی كه در جهت تأمين منافع نظام اسلامی است اتخاذ كنند.
وی در ادامه به تحليل نرمش قهرمانانه از منظر دين و مكتب اهل بيت(ع) پرداخت و گفت: همان‌طور كه می‌دانيد در سال ششم هجری قبل از فتح مكه پيامبر(ص) با گروه زيادی از مسلمانان عازم مكه شدند هدف اصلی اين سفر انجام فريضه حج و بدون انگيزه نظامی بود و مشركين از اين جريان مطلع شدند و در برابر مسلمانان صف آرايی كرده و گفتند اجازه نمی‌دهيم پيامبر و مسلمانان به مكه بروند.
پاك‌آيين در ادامه افزود: در اينجا پيامبر نماينده‌ای برای مذاكره به قبيله قريش فرستاد اما قريش در يك اقدام كينه‌توزانه سفير پيامبر را آزار داده و از قبيله راندند حتی قريش دست و پای مركب او را قطع كرده و قصد كشتن وی را داشتند در حاليكه از قديمی‌ترين سنت‌های بشری احترام به حفظ جان نماينده و سفير است علی‌رغم اين برخورد پيامبر اسلام كه هدف اصلی خود يعنی ايجاد زمينه برای انجام سفر حج را دنبال می‌كردند وارد جنگ نشدند و با سياستی مداراجويانه نماينده ديگری يعنی عثمان‌بن عفان را برای مذاكره به ميان قريش فرستادند ادامه اين تاكتيك و مذاكرات نرم كه ذكر مراحل آن مفصل است، موجب تقويت موضع مسلمانان و نهايتا صلح حديبيه شد.
پاك‌آيين خاطر نشان كرد: در جريان انعقاد صلح حديبيه، پيامبر(ص) برای رسيدن به هدف اصلی يعنی ورود به مكه، در مقابل اصرار مشركين مبنی بر حذف جمله «بسم الله الرحمن الرحيم» در بالای موافقت‌نامه و همچنين عنوان محمد رسول‌الله، نرمش نشان داده و در سايه اين نرمش قرارداد صلح حديبيه امضا و مقدمه‌ای برای فتح مكه شد.
پاك‌آيين در ادامه گفت: جالب اينكه برای هيچ جنگی سوره «فتح» نازل نشد اما برای صلح حديبيه و در واقع برای اين نرمش قهرمانانه و فتح صلح‌آميز مكه، اين سوره نازل و از اين اقدام به عنوان فتح مبين ياد شد.
وی با اشاره به پذيرش صلح توسط امام حسن مجتبی(ع) افزود: اين صلح توسط امام حسن(ع) در آن شرايط مدبرانه بود و همچنين پذيرش ولايتعهدی مأمون توسط امام رضا(ع) نيز با اهداف خاص كه همه منجر به تقويت اسلام و مسلمانان شد، از مصاديق نرمش قهرمانانه می‌تواند باشد.
سفير جمهوری اسلامی ايران در آذربايجان در تحليل نرمش قهرمانانه خاطرنشان كرد: نرمش قهرمانانه يعنی اينكه سياستگذاران، با حفظ اصول نظام قدرت مانور در مذاكرات داشته باشند و بتوانند تصميماتی كه در جهت تأمين منافع نظام اسلامی است را اتخاذ كنند البته تعيين و تأييدكننده اصول، ولی‌فقيه زمان و در مقطع فعلی مقام معظم رهبری هستند در واقع نرمش قهرمانانه انجام مانورهای مذاكراتی لازم با حفظ اصولی است كه ولی‌فقيه تعيين می‌كند.
وی با بيان اينكه اين نوع نرمش به معنای عقب‌نشينی نيست اظهار كرد: نرمش قهرمانانه عقب‌نشينی نيست چون در اين صورت نمی‌توانيم آن را قهرمانانه بدانيم اين نوع نرمش اتخاذ تدابير اصولی و شجاعانه برای دستيابی به يك هدف بزرگتر است.
پاك‌آيين در پاسخ به سؤالی مبنی بر اينكه بحران سوريه می‌تواند منجر به بهبود روابط ايران و آمريكا شود گفت: به نظر من اختلافات ايران و آمريكا عميق‌تر از آن است كه يك موضوع خاص بتواند منجر به بهبود آن شود بايد مجموعه‌ای از اقدامات اعتماد سازانه از سوی آمريكا صورت پذيرد تا زمينه برای بهبود شرايط فراهم شود.
captcha