به گزارش ایکنا از خراسانشمالی، حجت الاسلام محمد خانی، مدیر امور رسیدگی به مساجد خراسانشمالی امروز 30 مرداد در نشست خبری با اشاره به اینکه روز جهانی مساجد 31 مرداد ماه بوده و آن هم به دلیل آتش کشیدن مسجد توسط صهیونیست بوده که نماد مبارزه با استکبار است، اظهارکرد: اما می توان از 20 تا 29 شعبان را هم دهه تکریم و غبارروبی مساجد نام برد که ما از موضوع تکریم و تعظیم مساجد غافل شدهایم.
خانی با تاکید بر لزوم توجه به ظرفیت مساجد به عنوان یک مکان مقدس و نهاد مهم اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، ادامه داد: به لحاظ آیات و روایات 45 آیه درباره مسجد داریم که در حوزه فرهنگی، مساجد عامل نگهدارنده مناسبتهای ملی و مذهبی و ثبات و ماندگاری مسائل سیاسی هستند.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی مولود مسجد است و کارکردهای حائز اهمیتی در جبهه مقاومت دارد، افزود: با توجه به گستردگی مساجد به عنوان یک نهاد مقدس دینی به رغم وجود مشکلات اقتصادی باز هم مردم از مسجد دست نمیکشند و این مهم تا حدی است برخی از روستاها فاقد مدرسه بوده اما مسجد دارند.
خانی با اشاره به اینکه در استان یک هزار و 236 باب مسجد وجود دارد که از این تعداد یک هزار و 104 مسجد فعال بوده و 285 مسجد نیز امام جماعت دارند که نماز اقامه میشود، گفت: در سطح استان 950 مسجد دارای پایگاه بسیج، 400 مورد مراکز نیکوکاری و 200 باب هم مرکز خادم یاری آستان قدس و 400 مسجد هم کانون فرهنگی و هنری مساجد دارند.
مدیر امور رسیدگی به مساجد خراسانشمالی تصریح کرد: هم اکنون 48 مسجد در استان در حال ساخت بوده که عملیات ساخت آن بین 10 تا 15 سال زمان برده و این اماکن از پیشرفت فیزیکی بین 30 تا 90 درصد برخوردار هستند که به دلیل مشکلات مالی و اقتصادی عملیات ساخت آنان متوقف شده است.
خانی با تاکید بر استفاده از ظرفیت خیرین در تکمیل این مساجد، ادامه داد: طی تفاهمی با سپاه و جهادسازندگی، مقرر است عملیات ساخت شش مسجد با پیشرفت فیزیکی بالای 90 درصد از سوی این مجموعه تکمیل و به بهره برداری برسد.
وی با اشاره به تسریع در صدور احکام هیات امنای مساجد، یادآورشد: سه هزار حکم از ارکان مسجد در استان به روز رسانی شده و برای برخی از مساجد هم بیمه نامه صدور مسئولیت مدنی صادر شده است.
خانی با اشاره به اینکه 25 مسجد حاشیه شهر فاقد امام جماعت بودند، که در قالب اجرای طرح کوثر 30 امام جماعت جوان برای فعالیت در این مساجد حاشیه شهر جذب شدند. خاطرنشان کرد: دوره آموزشی برای 285 ائمه جماعت به صورت متمرکز در استان و همچنین یک هزار نفر از ارکان مسجد برگزار شده است.
وی با اشاره به اجرای طرح دیدار در سنگر نیز تصریح کرد: در روزهای سه شنبه هر هفته با حضور نماینده ولی فقیه در استان و مدیرکل دادگستری استان مراسم نماز مغرب و عشاء در محلات مختلف برگزار شده و پس از اقامه نماز مشکلات و موانع توسعه محلات بررسی و احصاء شده و تا حد امکان این موارد از سوی مدیران مرتفع میشود.
مدیر امور رسیدگی به مساجد خراسانشمالی با اشاره به بکارگیری 14 دبیر اجرایی جوان در کنار امام جمعه به منظور پیگیری امورات شهرستانها، افزود: یک هزار قلم کالای فرهنگی و 500 بسته معیشتی با هماهنگی و نظارت این دبیران در بین مساجد مناطق محروم استان توزیع شده است.
وی با اشاره به اینکه شوراهای حل اختلاف در سطح مساجد استان فعال میشوند، گفت: هم اکنون شوراهای حل اختلاف به منظور حل مشکلات مردم در سطح بیش از 10 باب از مساجد استان فعال شدهاند.
خانی با اشاره به فعالیت 51 مسجد بین راهی در استان از مسیر چمن بید تا فاروج، تصریح کرد: میراث فرهنگی قول مساعد به منظور تکمیل و بهسازی و مرمت برخی از این مساجد داده اما تاکنون این مهم محقق نشده است.
وی ادامه داد: سازمان اوقاف و امور خیریه و میراث فرهنگی میتوانند در بهسازی این مساجد کمک کنند که برخی از مساجد با هزینه کرد پنج تا 15 میلیون تومانی می توانند به زائرانی بسیاری خدمات دهی کنند اما این مساجد مورد بی مهری قرار گرفتهاند.
خانی یادآورشد: طبق اعلام سازمان رسیدیگی به امور مساجد خراسان باید به ازای هر دو هزار نفر یک مسجد وجود داشته باشد که با این شاخص بجنورد 45 مسجد کم دارد اما اگر با شاخص تهران این موضوع را بسنجیم باید به ازای هر یک هزار و 500 نفر یک مسجد داشته باشیم که با این اوضاع 125 مسجد کمبود داریم.
وی ادامه داد: هم اکنون در گلستان شهر با آن همه جمعیت فقط دو مسجد داریم یا در منطقه زمین های ارتش و نادر مسجدی نداریم اما در برخی از محلات بین دو تا سه مسجد، بنابراین توازنی بین جمعیت یک منطقه و مسجد وجود ندارد که باید مسئولان مباحث فرهنگی و دینی و ساخت مسجد را در برنامههای توسعه شهری خود قرار دهند.
وی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی و معیشتی شبب شده تا برخی از مساجد امام جماعت نداشته باشند، افزود: آن هم به این دلیل است که هزینه پرداختی به روحانیون و خادمین مسجد کم بوده در این راستا بیشتر طلاب خواهان این هستند که در ارگانی مشغول به فعالیت شوند و از فضای تبلیغی فاصله بگیرند.
خانی خاطر نشان کرد: با توجه به مشکلات حوزه بیمه خادمان مساجد و حقوق بسیار ناچیز آنان، این موارد سبب میشود تا درب مساجد بیشتر مواقع بسته و فقط در هنگام نماز بازگشایی انجام شود.
انتهای پیام