کد خبر: 4275601
تاریخ انتشار : ۲۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۳
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه بجنورد:

نخبگان علمی باید به مسئولیت‌های اجتماعی خود توجه کنند

حجت‌الاسلام قاسم میرزایی با تأکید بر اهمیت توجه به اعمال و مسئولیت‌های فردی و اجتماعی، گفت: عمر و زمان همه ما محدود است و باید ببینیم چه پرونده‌ای از عملکرد و رفتار خود برای ارائه در محضر خداوند آماده کرده‌ایم.

آیین تودیع و معارفه رئیس دانشگاه بجنوردبه گزارش ایکنا از خراسان‌شمالی، حجت‌الاسلام قاسم میرزایی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه بجنورد امروز، 20 فروردین‌ماه در آیین تکریم و معارفه رئیس پیشین و سرپرست دانشگاه دولتی بجنورد با تأکید بر اهمیت توجه به اعمال و مسئولیت‌های اجتماعی، اظهار کرد: عمر و زمان همه ما محدود است و باید ببینیم چه پرونده‌ای از عملکرد و رفتار خود برای ارائه در محضر خداوند آماده کرده‌ایم.

وی افزود: جامعه نخبگانی، به‌ویژه پس از گذشت مدتی از عمر علمی خود، باید به میزان تأثیرگذاری در تربیت نسل جوان و نقش‌آفرینی در محیط علمی و اجتماعی توجه ویژه داشته باشد، کسب مدارج علمی به‌تنهایی کافی نیست و افراد باید نسبت به مسئولیت‌های خود در قبال دانشجویان و جامعه پیرامونی پاسخگو باشند.

میرزایی با بیان اینکه رسالت دانشگاه صرفاً آموزش علم نیست، تصریح کرد: ارتقای سواد، تزکیه و معنویت از جمله وظایف مهمی است که باید در اولویت قرار گیرد تا نتیجه عملکرد ما در پایان، کارنامه‌ای درخشان و تأثیرگذار باشد.

وی با اشاره به ضرورت توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری، گفت: نصب‌العین قرار دادن فرمایشات رهبر انقلاب، عمل به بیانیه گام دوم و ایجاد امید به آینده، در کنار اجرای شعار دولت مبنی بر وفاق، باید محور اصلی برنامه‌های تیم مدیریتی جدید دانشگاه بجنورد قرار گیرد.

طاهر رستمی، معاون سیاسی و امنیتی استانداری خراسان‌شمالی نیز در این مهم با تأکید بر اهمیت نقش دانشگاه در فرآیند توسعه، اظهار کرد: دانشگاه محلی برای پرورش سرمایه انسانی، نخبگان و دانشمندان است و باید در مسیر توسعه و بالندگی آن همراهی و حمایت انجام شود.

وی افزود: توسعه، پدیده‌ای چندوجهی است که صرفاً به ساخت‌وساز و راه‌سازی محدود نمی‌شود. حکمرانی کارآمد بدون بهره‌گیری از دانش میسر نیست و دستیابی به توسعه نیز در گرو دانایی و علم است.

رستمی با اشاره به جایگاه دانشگاه در ابعاد مختلف اجتماعی، گفت: دانشگاه‌ها می‌توانند در حوزه‌های امنیتی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و عمرانی نقشی مؤثر و تعیین‌کننده ایفا کنند. استاندار خراسان‌شمالی نیز نگاه ویژه‌ای به دانشگاه دارد و همواره بر لزوم پیوند عمیق دانشگاه با صنعت تأکید کرده است.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری خراسان‌شمالی ادامه داد: امسال، سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» نام‌گذاری شده و دانشگاه می‌تواند در تحقق این شعار، نقش مهمی ایفا کند. سایر دستگاه‌های اجرایی نیز باید ارتباط خود را با دانشگاه تقویت کرده و از ظرفیت‌های علمی بهره بگیرند.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در حوزه تولید علم و فعالیت‌های پژوهشی جایگاه قابل‌ توجهی دارد، گفت: باید از این ظرفیت‌ها برای حل مسائل و بهبود شاخص‌های اجتماعی بهره برد.

رستمی به وضعیت برخی شاخص‌های اجتماعی در استان اشاره کرد و افزود: در برخی حوزه‌ها، نظیر طلاق، با وضعیت مناسبی روبه‌رو نیستیم. این موضوع نیازمند اقدامات جمعی و هماهنگ است، نه فعالیت‌های جزیره‌ای. خوشبختانه با تمرکز و وفاق دستگاه‌ها، در ۹ ماهه سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن، کاهش ۱۳ درصدی در آمار طلاق داشته‌ایم که نشان‌دهنده تأثیر همکاری و هماهنگی میان بخش‌هاست.

معاون سیاسی و امنیتی استانداری خراسان‌شمالی گفت: نشاط سیاسی و تقویت روحیه مطالبه‌گری در دانشگاه‌ها باید مورد توجه جدی قرار گیرد. توسعه متوازن در استان، نیازمند همدلی مردم، مدیران و دانشگاه‌ها است، اگرچه خراسان‌شمالی ۱.۱ درصد جمعیت کشور را دارد، اما سهم آن از تولید ناخالص ملی تنها حدود نیم درصد است که نشان می‌دهد باید با شتاب و جهش بیشتری در مسیر توسعه حرکت کنیم.

انتهای پیام
captcha